Saskia Postma

Saskia Postma

Welke adviezen zou een succesvolle topondernemer jou geven?

5 februari 2016

Afbeelding 3Richard Branson staat voor mij hoog op de lijst van ondernemers die de dingen doen op een unieke onderscheidende manier. Niet voor niets heb ik hem opgenomen in een van de lessen in mijn gratis online training personal branding. Ik houd ervan hoe hij vol lol en lef het ondernemersleven op zijn eigenzinnige wijze leidt.

 

Vandaag stond er een inspirerende brief van Richard Branson op Facebook. Een brief die hij schreef aan zichzelf op 25-jarige leeftijd, met de ervaring die hij nu heeft opgedaan in zijn ondernemersleven. Ik heb de brief vrij vertaald en deel hem graag met je. Omdat het zo’n mooie kijk geeft op het ondernemerschap. Eigenlijk zou iedere ondernemer zo’n aanmoedigende brief moeten krijgen van zijn coach of mentor. De brief volgt hieronder.

 


 

 

 

Je gaat geweldige dingen meemaken

In iedere fase van het ondernemerschap leer je weer nieuwe zaken over hoe je een succesvol bedrijf ontwikkelt. Ik garandeer je, je gaat geweldige dingen meemaken en veel inspirerende mensen ontmoeten. Veel van je dromen zullen uitkomen maar daar zal je ook hard voor moeten werken. En je zult de nodige hobbels op je weg tegenkomen waardoor je soms op wilt geven.

Doe dat niet! Zet de uitdagingen waar je voor wordt gesteld om in kansen, en je zult succes hebben. En dat niet alleen. Je zult je bewust worden van alle capaciteiten die je in huis hebt. Zaken waarvan je eerder nog niet wist dat je ze in je had.


Wees niet bang te falen

Je zult ook vele malen falen. Maar dat is helemaal ok. Fouten maken mag. Ze zijn een onderdeel van het pad dat iedere ondernemer gaat. Onderdeel ook van je persoonlijke ontwikkeling. Je zult waardevolle lessen leren van je fouten. Echt, je wordt er alleen maar beter van.


Koester je authenticiteit en ga voor je dromen

Doe de dingen niet zoals ze altijd al worden gedaan maar doe het op jouw manier. Op de manier die bij jou past. Reik naar de maan. De wereld ligt binnen handbereik als je maar de wil hebt om erop uit te gaan en de kansen die zich voordoen met beide handen aan te pakken.


Ondernemen op jouw manier 

Het pad dat Richard Branson beschrijft zullen vele ondernemers herkennen. Je begint met iets nieuws en dat voelt nog onwennig. Je hebt wat hobbels te nemen op zijn tijd. Maar het is zo leuk om dan te ontdekken dat het werkt en dat je echt iets moois kunt neerzetten.

Veel van de mensen die ik begeleid hebben een grote drive om iets nieuws neer te zetten. Ze hebben jarenlang als interim manager of adviseur gewerkt en daarbij vaak ingespeeld op wat de markt vroeg. Nu willen ze het anders doen en niet meer achter opdrachten jagen. Ze willen een eigen concept in de markt zetten en zelf bepalen voor welke opdrachten ze voortaan gevraagd worden. Dat vraagt om lef en doorzettingsvermogen. Maar het levert je zo enorm veel op.

  • Je wordt je bewust van jouw unieke set aan kwaliteiten en ervaring.
  • Je ontwikkelt je eigen merk en je maakt een bewuste keuze voor jouw ideale klant.
  • Je maakt een heel gericht aanbod en kunt voortaan glashelder aangeven wat je hen te bieden hebt.
  • Je ontwikkelt jouw eigen unieke merkverhaal en wordt als expert zichtbaar voor jouw markt met gerichte contentmarketing.
  • Met deze basis kun je heel gericht klanten aantrekken die een bewuste keuze maken voor jou. Voortaan zoeken zij jou op in plaats van jij hen.

Wil je eens gratis kennismaken met de principes van personal branding?

Schrijf je dan in voor de gratis online training Personal Branding. Het is een korte en praktische training waarin je leert van bekende managementgoeroes en succesvolle ondernemers hoe jij jouw persoonlijke merk succesvol in de markt kunt zetten. Sinds de training op 20 januari uitkwam, hebben zich al ruim 200 mensen voor de training ingeschreven. Inschrijven kan via onderstaande link.

https://depersonalbrandingcoach.nl/gratis/

 

 

 

Als je denkt dat je wel wat hulp bij kunt gebruiken bij het ontwikkelen van een sterk merk, mail mij dan. Ik help je graag verder. Je kunt mij bereiken via saskia@depersonalbrandingcoach.nl of telefonisch op 06 30 623 555.

blog delen met uw netwerk?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

WIL JIJ REGELMATIG TIPS EN ARTIKELEN ONTVANGEN OVER PERSONAL BRANDING?

Download het stappenplan

Laat je gegevens achter en ontvang het
Personal Branding Stappenplan.

Voornaam E-mailadres Ik ga akkoord met het privacyreglement.