Saskia Postma

Saskia Postma

Wat je óók nodig hebt voor succesvolle personal branding

10 maart 2021

Een tijdje geleden zat ik met een oude klant even bij te praten. We bespraken hoe lekker haar bedrijf is gegroeid sinds ze bij mij kwam om aan haar personal branding te werken.

Ze vond het destijds best een uitdaging om haar verhalen te gaan delen en zichtbaar te worden. Maar ze deed het toch en inmiddels heeft zij samen met haar compagnon een goedlopend adviesbureau.

We bespraken dat naast personal branding een sterke mindset essentieel is voor de groei van je bedrijf. En toen kwam spontaan de opmerking die alles in één zin samenvatte;

‘Je bedrijf heeft precies het formaat wat jij mentaal aankan.’

Als jij mentaal je ruimte vergroot, groeit je bedrijf met je mee. Dat klinkt natuurlijk leuk en misschien wil jij wel groter denken maar loop je daarbij regelmatig tegen jezelf aan. Veel mensen houden zichzelf uit onzekerheid te klein, waardoor ze niet alles uit het leven en uit zichzelf halen.

Tara Mohr schreef hier een goed boek over met de titel Playing Big. Zij roept je op om je niet te laten leiden door die gevoelens van onzekerheid. Ga geen discussie aan met dat stemmetje dat jou wil tegenhouden. Zet gewoon het geluid wat zachter en ga voor je ambities!

Hoe je oerbrein je kan belemmeren 

Als je twijfelt aan jezelf is dat helemaal niet raar want dat is ooit bij vrouwen in ons ‘oerbrein’ ingebakken. De mannen gingen vol bravoure op jacht en trotseerden grote mammoeten. Terwijl de vrouw zorgde dat alles veilig was aan het thuisfront. Zij scharrelde een beetje rondom de grot en verzamelde wat kruiden en besjes. Wij zijn het niet gewend om te jagen en als we onze comfortzone verlaten slaan alle alarmbellen aan het rinkelen.

Omgaan met onzekerheid 

Tara Mohr geeft in haar boek een voorbeeld van een succesvolle schrijfster die lovende recensies heeft in vele grote kranten en lesgeeft aan gerenommeerde universiteiten.

En toch zegt deze schrijfster:

“Op een dag zat ik op mijn computer te kijken naar de lijst van dingen die ik de laatste jaren heb geschreven: essays, verhalen, boeken, blogs, van alles.

Ik besefte dat ik aan al die stukken was begonnen met in mijn hoofd een bandje met: ‘Dit wordt helemaal niks. Dit gaat niet lukken. Ik weet wel dat het weleens goed is afgelopen, maar ditmaal heb ik echt te hoog gegrepen.

Ik krijg het vast niet voor elkaar, ik kan dit helemaal niet goed bedenken.’ Maar weet je wat? Ik doe het lekker toch!”

Zij weet dat iedere keer wanneer je iets nieuws creëert de onzekerheid om de hoek komt.

En als je dit weet, hoef je er ook niet meer onzeker door te worden. Het hoort gewoon bij je groei als mens.

Ga jij ervoor?

Je kunt het gemakkelijker maken voor jezelf door te zorgen voor een goed plan. Het geeft een zeker gevoel als je weet hoe je het aan moet pakken.

Ben jij toe aan een nieuwe stap in jouw ondernemerschap?

Wil je begeleiding in het proces waarbij je jouw kwaliteiten en jouw klant scherp in beeld krijgt en leert jezelf op de kaart te zetten? Mail mij dan. Ik help je graag verder.

Mail naar saskia@depersonalbrandingcoach.nl of bel mij op 06 30 623 555.

Wil je weten hoe sterk jouw merk op dit moment is en waar je mogelijkheden liggen? Schrijf je dan nu meteen in voor de gratis BrandScan.

blog delen met uw netwerk?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

WIL JIJ REGELMATIG TIPS EN ARTIKELEN ONTVANGEN OVER PERSONAL BRANDING?

Download het stappenplan

Laat je gegevens achter en ontvang het
Personal Branding Stappenplan.

Voornaam E-mailadres Ik ga akkoord met het privacyreglement.