Saskia Postma

Saskia Postma

Wat is jouw wake-up call?

27 juli 2017

“Doe ik het wel goed genoeg? Haal ik wel alles uit het leven? Haal ik wel alles uit mezelf? Waarom heb ik nog steeds niet wat ik wil?” Spelen deze vragen ook door jouw hoofd?

Terwijl we uit blijven stellen, waar we eigenlijk dolgraag voor willen gaan, davert het leven aan ons voorbij…

 

Bronnie Ware is werkzaam als stervensbegeleider van terminale patiënten. Over haar ervaringen tijdens dit zware werk heeft ze een boek geschreven, waarin ze tot een top vijf levenslessen van stervenden komt. Ik vond het indrukwekkend om te lezen hoe mensen aan het einde van hun leven terug kijken. En goed om bij stil te staan welke zaken er aan het einde van je leven echt toe blijken te doen. Waar veel mensen vooral spijt van hadden, was dat ze nooit het leven hadden geleid waar ze eigenlijk naar verlangden. Hoe zou jij later terug willen kijken naar je leven?

Bevlogen en succesvol

 

Wat Bonnie Ware heel vaak mensen hoorde verzuchten was:

 

Ik wou dat ik het lef had gehad om meer mezelf te zijn en minder te leven zoals anderen van me verwachtten.’

 

De Amerikaanse gelukspsycholoog Martin Seligman beweert dat iedereen zichzelf gelukkiger kan maken door zijn sterke kanten te benutten en te ontwikkelen. Mensen die gericht hun sterke punten inzetten en verbeteren scoorden aanzienlijk hoger op de geluksschaal en aantoonbaar lager op depressie.  

Trouw zijn aan jezelf

Uit onderzoek blijkt helaas dat slechts twintig procent van de Nederlanders bevlogen is op het werk. Juist die bevlogen mensen hebben een bepaalde drive en gaan ‘the extra mile’. Die bevlogenheid maakt hen succesvol.

 

Hoe houd je die bevlogenheid in je werk? Een goede vraag want een groot deel van je leven ben je aan het werk dus dan kun je het maar beter een beetje leuk maken.

 

In haar boek “Geef flow aan je leven’ benadrukt psycholoog en psychotherapeut Marlies Terstegge dat mensen zich het gelukkigst voelen als ze trouw zijn aan zichzelf. Zij geeft in haar boek aan: ‘Mensen ervaren flow als ze een leven leiden dat past bij hun persoon, hun waarden, kwaliteiten en behoefte aan zingeving. Als je keuzes maakt die daarop aansluiten, voel je je het meest jezelf en kom je eerder in een flow. Het verlegt de grenzen van je mogelijkheden, je geniet ervan en je ontwikkelt je op weg naar de doelen die je zelf hebt gekozen.’

 


Regelmatig flow ervaren geeft een boel energie

 

  • Je hebt een helder doel voor ogen;
  • Je weet wat daarvoor gedaan moet worden.
  • Je zet stappen in de richting van dat doel.
  • En het op weg zijn geeft je al een prettig gevoel.

 


 

Sta even stil deze zomer

 

Neem deze zomer eens de tijd om stil te staan bij je leven en je bedrijf. Ondernemers die succesvol zaken doen, staan stevig aan het roer en zijn geen speelbal van het krachtenveld om hen heen. Zij besluiten hun eigen unieke pad te gaan. Doen werk dat financieel-economisch interessant is maar tegelijkertijd ook persoonlijke vervulling geeft.

  • Denk na over de klanten waar je voor wilt werken.
  • Zie het werk dat je doet als een product dat verkocht moet worden.
  • En bouw aan je eigen merkidentiteit.

 

Stel beslissingen niet eindeloos uit door de verschillende mogelijkheden te blijven herkauwen, maar doe iets.

Wees niet bang om fouten te maken. Durf eens wat uit te proberen. Je kunt altijd klein beginnen. Mocht je toch een foute inschatting hebben gemaakt, dan kun je zaken altijd nog bijstellen. Maar kom in beweging, daar begint het allemaal mee.

Wil jij ook een goede groei van je bedrijf realiseren? En kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Neem dan gerust contact met mij op. Mail naar saskia@depersonalbrandingcoach.nl of bel mij op 06 30 623 555.

blog delen met uw netwerk?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

WIL JIJ REGELMATIG TIPS EN ARTIKELEN ONTVANGEN OVER PERSONAL BRANDING?

Download het stappenplan

Laat je gegevens achter en ontvang het
Personal Branding Stappenplan.

Voornaam E-mailadres Ik ga akkoord met het privacyreglement.