Saskia Postma

Saskia Postma

Vier redenen om dit jaar iets nieuws te beginnen

2 januari 2016

Afbeelding 12

Vraag jij je rond de kerstdagen ook altijd af hoe het komt dat het jaar weer zo razendsnel voorbij is gevlogen? Ik hoorde laatst iemand zeggen: “Iedere minuut die voorbij is, krijg je nooit meer terug!” Opeens vond ik dat best confronterend, hoe snel die weken gaan. Het ene moment verheug je je op het voorjaar en voor je het weet is het al weer Kerst. Wat doe je eigenlijk met je tijd is de vraag? Wat wil jij met je leven? Leef je het leven dat je wilt? Nu is het moment om iets nieuws te beginnen. We leven meer dan ooit in een wereld vol kansen dankzij het internet. Wat zijn jouw plannen voor volgend jaar?


 

Welke dromen en ambities sta jij jezelf toe? 

Schrijf de komende weken eens op wat je het liefste zou willen doen.

  • Waar ben je tevreden over en wat zou je willen veranderen?
  • Welke dromen heb jij voor je bedrijf en voor je leven?

 

Geen woorden maar daden

Van Sinterklaas kreeg ik dit jaar een leuk boekje met de titel “ Geen woorden maar daden. De inspirerende gids die je helpt om te stoppen met erover te praten en er gewoon voor te gaan.” Sinterklaas wilde mij waarschijnlijk een leuk steuntje in de rug geven, want ik heb diverse spannende plannen voor volgend jaar. Ik ga dingen doen die ook voor mij echt wel een flinke stap uit mijn comfortzone zijn. Ik ga vloggen (terwijl ik het behoorlijk scary en onwennig vind om voor een camera te staan). Ik ga mijn eerste online programma lanceren (want ik heb nu eindelijk in WebinarGeek een goede Nederlandse provider hiervoor gevonden, met een goede servicedesk). En daarnaast ga ik nog veel meer mooie nieuwe diensten ontwikkelen. Kortom volgend jaar wordt een jaar van vernieuwing en van de nodige spannende uitdagingen. En ik heb er ontzettend veel zin in!   Hoe kijk jij tegen volgend jaar aan? Heb je interessante projecten op stapel staan, waarop je je kunt verheugen?


 

Vier redenen om volgend jaar iets nieuws te beginnen

1) Je kunt het: Je kunt veel meer dan je denkt. En als je iets niet kunt, kun je het leren. Ik ben absoluut niet technisch aangelegd en heb dit najaar een goede training gevolgd om straks op een professionele en ontspannen manier de webinars te kunnen geven.

2) Onconventioneel is conventioneel: Het concept van een baan voor het leven is allang achterhaald. Allerlei zaken die we vroeger normaal vonden, bestaan niet meer. De wereld zoals we die kennen is onderhevig aan grote veranderingen. Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de meest intelligente, maar degene die weet in te spelen op verandering.

3)Het gevoel van leegte: Veel mensen lijden aan sleur en missen zingeving in hun werk. Wanneer werd jij voor het laatst uitgedaagd om het beste van jezelf in te zetten?

4)Dat tikkende geluid: Straks is er weer een jaar voorbij en dan wil je toch een mooi jaar achter de rug hebben. ‘Don’t count te day, make the days count.’


Stel je eens voor dat je eind volgend jaar weer terugkijkt op het voorbije jaar

  • Waar wil je als je terugkijkt echt geen spijt van hebben?
  • Wat zou je kunnen doen om te zorgen dat het voor jou een topjaar is geweest?
  • Wat houd je nu nog tegen of waar ben je bang voor?
  • Hoe kun je hier hulp bij kunnen vragen?
  • Wat is een eerste kleine stap die je al kunt zetten?

‘ Elke ondernemer start vanuit zijn inspiratie, vanuit zijn drive. Als mensen meer werken vanuit hun persoonlijke verlangens, ontketenen ze hun authentieke kracht. En wanneer ze deze nuttig gebruiken, dan zullen ze automatisch meer bezieling, zingeving en passie ervaren in hun leven en werk. Vanuit deze gedrevenheid bereiken mensen effectiever, productiever en creatiever resultaten.’ Uit: ‘Ondernemen met lef door Arko van Brakel’

Hoe ga jij voor jezelf van het komende jaar een waardevol jaar maken waar je met een bijzonder goed gevoel op terugkijkt?

 

Als je denkt dat je wel wat hulp bij kunt gebruiken bij het ontwikkelen van een sterk merk, mail mij dan. Ik help je graag verder. Je kunt mij bereiken via: saskia@depersonalbrandingcoach.nl of telefonisch op 06 30 623 555.

 

blog delen met uw netwerk?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

WIL JIJ REGELMATIG TIPS EN ARTIKELEN ONTVANGEN OVER PERSONAL BRANDING?

Download het stappenplan

Laat je gegevens achter en ontvang het
Personal Branding Stappenplan.

Voornaam E-mailadres Ik ga akkoord met het privacyreglement.