Inspirerende spreker of trainer

over personal branding

Ik ben als spreker inzetbaar op netwerkbijeenkomsten voor consultants, congressen, of seminars.

Mijn presentaties zijn zowel educatief als interactief. Je leert door zelfreflectie, oefeningen en feedback op elkaar actief invulling te geven aan jouw eigen personal brand.

Wij hebben Saskia ervaren als een betrokken professional, die je helpt om je bewust te worden van je expertise en hoe je jezelf daarmee kunt onderscheiden. Na een inspirerende bijeenkomst keerden 100 deelnemers vol nieuwe ideeën huiswaarts”.

Karen den Adel-Zwetheul, Nutricia

Wat komt er aan bod?

  • Hoe sterke merken zichzelf profileren en wat jij daarvan kunt leren.
  • Hoe je jouw eigen authentieke unieke merk opbouwt waarmee je los komt van de massa.
  • Hoe je met krachtige ideeën en inspirerende verhalen impact maakt.
  • Hoe je though tleadership  ontwikkelt met een eigen visie  en zo een eigen markt creëert.

Hoe wordt de presentatie of training ervaren?

“Wat een inspirerende avond op Nyenrode! Ik vond het duidelijk en erg praktisch, het nodigde uit om meteen  samen met ons team tot een beter gebruik van LinkedIn te komen!“


“Hoog praktisch gehalte, veel voorbeelden, veel interactie.  Je wordt aan het denken gezet hoe je een goed verhaal kunt vertellen over je eigen sterke punten.”


”Ik vond het afgelopen maandag een super inspirerende bijeenkomst waarvan ik veel dingen heb opgestoken.”
deelnemer personal branding workshop The Learning Company


“Praktisch, inspirerend, motiverend en je hebt er ook echt iets aan! Fijne open sfeer ook! Een trainer/spreker met veel kennis en ervaring.“


“Saskia Postma weet je op een rustige, persoonlijke manier uit te dagen na te denken over je diepste drijfveren en die over het voetlicht te brengen via aansprekende storytelling. Een aanrader!”
– Marleen van Staveren, Trivire


“ Wat me aansprak was de lichtvoetigheid; niet lang nadenken maar op een gegeven moment de knoop doorhakken.”


Over Saskia

Elk succes begint met een sterk authentiek merk en een verhaal dat mensen raakt.

Personal branding gaat in de kern over persoonlijk leiderschap. Over het verbinden van jouw visie en kwaliteiten met de vraag in de markt. Van binnen naar buiten werken. Jezelf leiden en anderen inspireren. Weten wat er speelt in jouw markt en daarop inhaken.

Saskia schrijft, traint en coacht sinds 2010 over personal branding. Zij publiceerde artikelen in managementbladen en platforms als ZIPconomy, Management & Consultancy en ZZP Inside. Daarnaast heeft zij meegewerkt aan diverse artikelen in de bekende weekbladen Libelle en Margriet.

Zij verzorgde trainingen voor o.a. Rabo Nederland, Nutricia, GIPT, UWV, en Portaal en zij treedt regelmatig op als spreker.

Een greep uit reacties van deelnemers van workshops, lezingen & masterclasses

“Waar kom je je bed voor uit? Waarom doe je het werk dat je nu doet? Waar zit jouw drive? Saskia Postma weet op een rustige, persoonlijke manier iedere deelnemer uit te dagen na te denken over zijn diepste drijfveren en die over het voetlicht te brengen via aansprekende storytelling. Het Trivire Loopbaancentrum organiseerde de workshop Personal Branding. De inschrijving was snel vol. De feedback van de deelnemers was onverminderd enthousiast. Een aanrader!”
– Marleen van Staveren, Coordinator Trivire Loopbaancentum


“Ik heb meegedaan aan de training Personal Branding omdat ik wilde leren hoe ik mezelf meer kon profileren zonder arrogant over te komen. Hoe ik mijn sterke punten beter kan benadrukken. Wat mijn aanspraak in de training was de openheid van de cursus. Iedereen kon zijn of haar dillema’s voorleggen zonder dat men werd veroordeeld. Daarnaast vond ik zowel de presentatie als de opdrachten erg leuk. Op een prettige manier kon je jezelf een spiegel voor houden om te ontdekken waar je sterke punten liggen. Vaak verval je in dezelfde eigenschappen, die je dan benoemt in een functioneringsgesprek of sollicitatie Ik ontdekte dat ik veel meer kwaliteiten heb dan ik dacht. Het was ook fijn dat je met collega’s kon sparren over hoe je door anderen wordt gezien. Ik vond het erg leuke cursus en heb zeker veel eye-openers gehad Als ik de training een cijfer zou geven is het een 9”.
– Zairaeh Tempelaars, financieel consulent bij Trivire


“Saskia is een authentieke en zeer kundige professional. Met haar praktische benadering helpt ze je verder om je personal branding aan te scherpen en te verbeteren. Saskia heeft met veel waardering een workshop voor GITP MZ en GITP Consulting verzorgd. Haar bijdrage was dermate overtuigend dat ze voor haar expertise voor ons een vaste externe adviseur zal worden. Ik kan haar van harte aanbevelen.”
– Willem M.G. Allertz directeur GITP Consulting / managing director


Uit de zoekmachine op internet kwam Saskia Postma al gauw naar voren als ervaren Personal Branding Coach. Tijdens de voorbereidende gesprekken hebben wij Saskia ervaren als een betrokken professional, die je helpt om je bewust te maken van je expertise en hoe je daarmee te onderscheiden in de markt. Dit heeft geresulteerd in een inspirerende bijeenkomst voor een groep diëtisten die na afloop vol nieuwe ideeën huiswaarts keerden.
– Karen den Adel-Zwetheul, Manager Care Homes, Nutricia Advanced Medical Nutrition


“Inspirerende workshop personal branding met Saskia Postma: hoe te verhalen over onze grote diversiteit in werk en adviseurs #personalbranding.’
– Patrick Vermeulen, directeur GIPT Medezeggenschap, op twitter


“Saskia heeft een heel goede workshop Personal Branding in het Notariaat voor Selectia verzorgd. De groep varieerde in ervaring en leeftijd en daar speelde Saskia goed op in. Zij wisselde theorie en praktijkoefening goed af en vertelde op een heel natuurlijke, prettige manier hoe men zichzelf bij een sollicitatiegesprek en op LinkedIn het beste kan neerzetten en omschrijven. Wij kunnen Saskia aanbevelen en zullen haar zeker nog eens inschakelen”
– Jitske Hosselet Werving en Selectie Notariaat, partner Selectia Notariaat


Een krachtig en prachtig event; geweldige aanpak, leuke quotes/filmpjes, goede tips, geweldige goede antwoorden op alle vragen. De ruimte om van elkaar te leren door in groepjes te werken was ook fijn. Ik heb veel geleerd over hoe mijn ‘why’ zichtbaar te maken, mijn elevator pitch heb ik nu scherper verwoord. Je bent een vakvrouw met een aansprekende persoonlijke stijl.
Marjon te Riele.


”Na vorige week van je workshop genoten te hebben, las ik vanmorgen je E-book over personal branding. Prachtig om te zien hoe jij je eigen theorie in praktijk brengt. In je boek lees ik namelijk precies wat jij in je workshop uitdroeg.”
– Frank van Geffen


Wat mij aansprak is dat er veel verschillende onderdelen aan bod kwamen over marketing en jezelf in de markt zetten. En dat met aansprekende en toepasbare oefeningen en tips. Fijn ook om alles nog eens goed na te kunnen lezen in de syllabus. Positief vind ik ook dat je jezelf laat zien. Naast dat je een goede trainer bent, laat je ook iets van jezelf persoonlijk zien en dat spreekt aan. Ik heb veel geleerd deze twee dagen! Dank daarvoor!
Anke de Jong-Koulé


‘Goed georganiseerd, prettige benadering, prettige omgeving. Inspirerend. Mijn belangrijkste eye-opener was: Hoe jij Saskia, zelf ‘handelt’ en ‘gewoon’ datgene doet wat je zelf graag doet. Daar een format van maakt en ervoor gaat! Respect.
– Lieske Libregts


Het was leuk om meer te leren over branding; vooral hoe je meer zichtbaar kunt worden vanuit je authenticiteit. Je gaf veel informatie met heldere stappen. Het werkboek maakt ook dat ik er nog mee verder kan. Ik heb veel geleerd over; me onderscheiden, gefocust bouwen aan mijn merk/bedrijf en heb veel tips gehad over zichtbaarheid met social media. Dit weekend ben ik weer gegroeid. De sfeer was ook erg prettig.
– Geeke Booij


Ik wilde meer leren over hoe ik mijn workshop en producten beter in de markt kan zetten. Jouw enthousiasme en professionaliteit waren aansprekend. Het stilstaan bij het ‘waarom’ van je ondernemerschap maar ook de elevator pitch en hoe een e-book te maken, waren voor mij aansprekende onderwerpen.
– Anita Borghouts


Ik heb veel geleerd over het specificeren van mijn merk. De vele oefeningen en inspiratie spraken mij daarbij erg aan. Mijn eye opener was dat ik mezelf niet als alleskunner in de markt moet zetten maar actief moet werken aan mijn expert status.
– Simone Leenders


Ik vond de discussies in groepjes erg fijn. Het was een afwisselend programma en ik heb veel geleerd over het ‘why’ van ondernemen maar ook over hoe social media te gebruiken.
– Leni Rutzerfeld


Wat mij aansprak was de samenhang die er is tussen de 3 M’s; merk, marketing en mindset. Maar ook de inzet van social media in acquisitie en markering. Ik ben erg enthousiast over de training, het heeft mij gebracht waar ik naar nog naar zocht, super!
– Helen van der Werve


Na 19 jaar zelfstandig ondernemerschap was het goed eens een moment stil te staan bij zaken als: Ben ik nog goed bezig? Moet ik andere dingen gaan doen. Of dingen erbij doen? Of juist meer specialiseren? Het was daarom prettig om via verschillende ingangen en oefeningen bezig te zijn met het waarom van je ondernemerschap.
– Ben Reef


Ik wilde aandacht besteden aan mijn ondernemerschap. De ’why’, de elevator pitch en de informatie over social media boden mij eye openers hierin. Maar ook de discussies in kleinere groepen spraken mij aan.
– Ine van de Heijkant


Ik heb veel geleerd over welke mogelijkheden er zijn om meer zichtbaar te worden, heb het zetje gekregen dat ik nodig had om wat groteren stappen te zetten. Ook heb ik meer inzicht gekregen over hoe mijn USP en pitch er uit moeten zien.
– Marjan de Wit


Ik wilde meer focus krijgen op mijn personal brand en hoe ik zo mijzelf in de markt kan zetten. Wat mij aansprak waren de marketingtools maar ook hoe een blog te schrijven. En niet proberen maar doen!
– Enno Aerts Interim management


De achtergronden en do’s en don’ts rondom personal branding spraken mij zeer aan maar ook de echte ontmoetingen met medecursisten.
– Manuel van Baarssen


“Ik wilde leren hoe ik effectiever kan worden in voor mij relevante opdrachtgevers. Deze twee dagen hebben mij het inzicht gegeven dat je op een andere manier tegen dingen aan kan kijken. De feedback van andere deelnemers werkte daarbij inspirerend. Leuk om te leren hoe je met verschillende manieren van schrijven bepaalde effecten kan sorteren. Het heeft mij getriggerd om met de teksten aan de gang te gaan voor de nieuwe website waar ik nu mee bezig ben.”
– Caroline Don


“De workshop van gisteren vond ik heel interessant en heeft me aan het denken gezet.”
– Faralda Houthuijsen.


” Ha Saskia, Erg geïnspireerd door je workshop gistermorgen, bedankt!”
– Dick Tulp


“Hoi Saskia, Dank nogmaals voor de workshop gisteren. Altijd goed je eigen bedrijf weer even vanuit een branding perspectief te bekijken (en te realiseren dat er nog een hoop werk aan de winkel is!).”
– Jobien Groen


“Goed verhaal. Ik ga er zeker mee aan de slag!’
– WillemJan van de Sande


“Prettig veel interactive en een goed persoonlijk verhaal.”
– Karlijn de Winter


“Dag Saskia, hoe is het? Je had een leuke avond op Nijenrode las ik, ik wil nog graag op deze manier een terugkoppeling geven van de avond. Wat sprak je aan in de presentatie: Ik vond het duidelijk en erg praktisch, het nodigde uit om meteen te gebruiken om samen met ons team tot een betere gebruik van linkedin te komen. het is nu een actiepunt geworden met de bedoeling meer uniformiteit en een beter gebruik, meer actie. Binnenkort ga ik mijn ontwikkelde workshop in de headline presenteren. ik geef de pilot in maart, daarna kan die mooi de markt op. Dus dit is voor nu het resultaat van jou inspirerende avond! Wens je veel mooie opdrachten en ervaringen en wellicht tot een ander moment.”
– Rianne Theunissen


“Ik wil je nog even bedanken voor je inspirerend verhaal van gisteravond. Ik werk bij een charitatieve instelling in Belgie (Cunina) wat zich bezig houdt met financiële adoptie van kinderen. Het leuke hiervan is dat de Directeur een merk is geworden en dat merk wordt nu ook uitgedragen. Over personal branding gesproken. Daardoor hebben we een gezicht gekregen binnen Vlaamse bedrijven. Gewoon leuk om te weten.”
– Deem Vermeulen


“Leuk dat je ook je eigen verhalen en bloopers vertelt!”
– Gerry- verhalenbedrijf


“Fris verhaal. Belang van focus is bij deze helder!
– Kartrien Visser


“ Heldere tips, duidelijk verhaal en leuke interactive.”
– Marianne Lourens


“ Wat mij aansprak: praktisch, de vele tips, heldere uitleg.”
– Alma Lastdrager


“ Je begrijpt in hart en nieren het begrip personal branding naar mijn idee”
– Peter van der Kolk


“Wat ik heb geleerd deze dag: “ Slimme marketingaanpak, opstellen heldere elevator pitch en vooral: manieren om klanten naar je toe te trekken in plaats van achter je klanten aangaan.”
– Erik Meerveld


“ Wat me aansprak was de lichtvoetigheid; niet lang nadenken maar op een gegeven moment de knop doorhakken.”
– Chantal Overgaauw


“ Wat aansprak: Lekker praktisch en vanuit de praktijk. Groepsdynamiek”
Petra de Jong


“ De oefeningen waren heel nuttig, o.a. omdat ik met mededeelnemers een elevatorpitch kon oefenen. Er is werk aan de winkel maar ik heb er vertrouwen door gekregen.”
Marianne Venik

	

	

MOGELIJKHEDEN EN TARIEVEN

Graag meer weten over wat de mogelijkheden en de tarieven zijn?

Neem dan contact op door onderstaand formulier in te vullen.

Download het stappenplan

Laat je gegevens achter en ontvang het
Personal Branding Stappenplan.

Voornaam E-mailadres Ik ga akkoord met het privacyreglement.