Referenties

“Saskia heeft me geholpen richting te vinden en ook om de logische samenhang te zien tussen de diensten die ik lever. Ik heb nu helder in beeld wat mijn meerwaarde is en voor welke soort klanten, ik kan me hierdoor concentreren op waar ik echt goed in ben. Ook heeft ze mij meer bewust gemaakt van mijn toegevoegde waarde waardoor ik mijn tarieven heb kunnen verhogen. Verder is Saskia een super sparringpartner voor al mijn ideeën: ze voegt altijd een originele kijk toe en heeft me zelfs in contact gebracht met mensen uit haar enorme netwerk om verder te bouwen aan nieuwe ideeën. Een idee dat ik had voor een MD-traject hebben we samen dermate mooi opgebouwd dat deze training een flink deel van mijn jaaromzet kan opleveren.

Albert de Graaf

Changemanager

Het traject heeft mij een goede persoonlijke visie op mijn eigen toekomst en een positionering van mijzelf opgeleverd. Ik heb een helder beeld: Wat wil ik en wat geeft mij energie.

Na ruim 20 jaar in een leidinggevende functie in procurement was mijn energie afgenomen. Daarmee kwam de wens om mij op de markt te oriënteren en positioneren.

Om mijzelf weer goed te presenteren op de arbeidsmarkt was een update van mijn “personal branding” gewenst. Dit om mijn kernkwaliteiten te benadrukken in mijn zoektocht naar een nieuwe rol.

De persoonlijke benadering van Saskia heb ik zeer gewaardeerd. De intake werd meteen een eerste sessie, dat zegt wellicht wel genoeg. Ze verstaat de kunst om de inhoud meer glans te geven.

Het traject heeft mij een goede persoonlijke visie op mijn eigen toekomst en een positionering van mijzelf opgeleverd. Ik heb een helder beeld: Wat wil ik en wat geeft mij energie. Alle inzichten hebben een plek gekregen in een krachtig CV met een persoonlijke insteek. En de presentatie is gecompleteerd met een sterk Linkedin profiel, dat lijkt evident, maar ieder zijn vak!

Van latent naar attent! Saskia is in staat om er in personal branding uit te halen wat er in iemand zit. Het spotlight op je te zetten, waarmee je zelf weer in de spotlight staat.

Jeroen Maas

Manager Business Development

Bij ieder project, idee, innovatie en zelfs nu tijdens mijn master opleiding gebruik ik de kennis die u me toen hebt bijgebracht.

Dank u wel Saskia. Kleine stapjes in deze gekke wereld waarin we nu zitten maar we doen ons best. Ik denk nog wekelijks aan de training die ik van u jaren geleden heb gekregen via de ergo academie. Dit was zo gigantisch waardevol voor me, ondanks toen al jaren een praktijk gevoerd te hebben. Bij ieder project, idee, innovatie en zelfs nu tijdens mijn master opleiding gebruik ik de kennis die u me toen hebt bijgebracht. Ongetwijfeld nog veel werk wat voor mijn voeten ligt, maar een van de weinig waardevolle trainingen die ik ooit gevolgd heb.

Kelly Martens

Praktijkhouder / Ergotherapeut

De persoonlijke begeleiding en haar nieuwsgierigheid naar hoe je in elkaar zit, maakt het leuk om met Saskia te werken. Zij is ook to-the-point en resultaatgericht.

Mijn uitdaging was om op een bondige manier duidelijk te maken wie ik ben en waar mensen voor bij mij terecht kunnen. Sinds bijna vijftien jaar, heb ik mijn eigen onderneming na werkzaam te zijn geweest voor verschillende grote en kleinere organisaties. Ik ben zowel interimmanager als yogadocent en gebruik in mijn werk ook filosofische inzichten en technieken.

Voor ik bij Saskia kwam had ik veel woorden nodig om te omschrijven wat ik deed.
De samenhang in alles was moeilijk te omschrijven: het was net een lappendeken. Daarnaast vond ik het ook lastig om mijn eigen kwaliteiten te benoemen.

De persoonlijke begeleiding en haar nieuwsgierigheid naar hoe je in elkaar zit, maakt het leuk om met Saskia te werken. Zij is ook to-the-point en resultaatgericht. Saskia reikt concrete hulpmiddelen aan en kijkt daarbij wat je in een bepaalde fase nodig hebt. In de gesprekken creëert zij een open sfeer om terug te kijken en te formuleren wat je kwaliteiten zijn en wat je nodig hebt.

De openheid, die ik na het traject bij Saskia heb ervaren, heeft er ook toe geleid dat het boek Yoga & Dans dat ik samen met mijn collega schreef, een autobiografisch deel bevat. Ik durf nu helder en gestructureerd te communiceren wie ik ben en waar ik voor sta.
Dankjewel Saskia voor je fijne begeleiding.

Ilse Anthonijsz

Interimmanager, consultant, auteur en docent yoga en filosofie

Saskia heeft me geholpen richting te vinden en ook om de logische samenhang te zien tussen de diensten die ik lever.

De vraag “wat doe je voor werk” vond ik ontzettende moeilijk te beantwoorden want ik was toch immers zo breed inzetbaar. Mijn antwoord was elke keer anders, mijn website en mijn schaarse berichten op social media gingen ook alle kanten op.

Uiteindelijk was het niet zo dat iedereen me overal voor kon vinden maar meer dat niemand me ergens meer kon vinden….Saskia heeft me geholpen richting te vinden en ook om de logische samenhang te zien tussen de diensten die ik lever.

Ik heb nu helder in beeld wat mijn meerwaarde is en voor welke soort klanten, ik kan me concentreren op waar ik echt goed in ben. Ook heeft ze mij meer bewust gemaakt van mijn toegevoegde waarde waardoor ik mijn tarieven heb kunnen verhogen.

Verder is Saskia een super sparring partner voor al mijn ideeën : ze voegt altijd een originele kijk toe en heeft me zelfs in contact gebracht met mensen uit haar enorme netwerk om verder te bouwen aan nieuwe ideeën. Een idee dat ik had voor een MD traject hebben we samen dermate mooi opgebouwd dat deze training een flink deel van mijn jaaromzet kan opleveren.

Albert de Graaf

Verandermanager

Ze daagt je op een positieve, spontane manier uit om jezelf te laten zien zoals je bent.

Na een studie biologie waar ik niet mee verder ben gegaan en een aantal banen waarin ik mijn draai niet kon vinden, had ik richting nodig om te bepalen welk werkveld bij me past. Ik wist ik niet goed waar ik heen moest met mijn carrière, ik was mijn spirit een beetje kwijt.

De begeleiding van Saskia is erg prettig. Ik heb het traject ervaren als een verademing. Eindelijk kon ik eens bezig zijn met wat ik wél leuk vind, en waar ik wél goed in ben.

Ze daagt je op een positieve, spontane manier uit om jezelf te laten zien zoals je bent.. De duwtjes in de rug die Saskia geeft blijven echt hangen, waardoor je er weer vol goede moed tegenaan gaat. Saskia heeft dankzij haar achtergrond in de recruitment een goed beeld van de arbeidsmarkt en wat bij je zou passen. In combinatie met het uitgebreide persoonlijke onderzoek heb ik besloten om me te richten op online copywriting.

Het traject gaf me de juiste sturing die nodig was om mijn ideale baan te vinden. Heel concreet: binnen een 3-tal maanden na het traject had ik een baan als copywriter, het vak waar ik in wilde rollen. Inmiddels werk ik al een jaar bij een online marketingbureau als copywriter.

Johanneke van Der Kooij

copywriter

Door het traject met Saskia heb ik met name mijn blinde vlek opgelost, er zit echt meer in jezelf dan je zelf ziet.

Vanwege een veranderende markt wist ik niet precies welke kant ik op zou gaan met mijn bedrijf. Ik wilde daarom meer inzicht krijgen in wie ik ben en waar ik goed in ben. Saskia is een fijne vrouw om mee te praten. Zij kan snel de haakjes leggen en met oplossingen komen. Daarnaast is ze down to earth en weet ze precies hoe Personal branding in elkaar steekt. Door het traject met Saskia heb ik met name mijn blinde vlek opgelost, er zit echt meer in jezelf dan je zelf ziet. Daarnaast heb ik een concreet plan hoe ik meer van mezelf kan laten zien.

William Gilijamse

Marketing- & mediaspecialist

De aanpak die Saskia kiest, praktische werkboeken en vervolgens te sparren over het onderwerp, gaat op een heel natuurlijke manier en daarbij gaan humor en professionaliteit hand in hand.

Ondanks dat ik al 8 jaar als interim manager werk en veel opdrachten heb gedaan bij aansprekende bedrijven bleef ik telkens zoeken naar nieuwe opdrachten. Ook in de gesprekken die ik voerde bij opdrachtgevers merkte ik dat men vaak op zoek was naar het waarom ik gestart ben als interim manager en dat mijn trackrecord niet altijd tot succes leidde bij het verwerven van een opdracht. Als mijn gesprekspartner een vakgenoot was dan had ik vaak wel de opdracht en dat zette me aan het denken.

Omdat ik al een paar jaar met veel plezier de blogs van Saskia las, heb ik Saskia benaderd om mij te helpen. Direct bij het eerste contact merkte ik een klik en had ik het gevoel dat Saskia me verder ging helpen.
 De aanpak die Saskia kiest, praktische werkboeken en vervolgens te sparren over het onderwerp, gaat op een heel natuurlijke manier en daarbij gaan humor en professionaliteit hand in hand. Saskia biedt echt Quality time en ik kreeg weer energie en ideeën na een sessie. Saskia hield me op een positieve manier een spiegel voor om te komen tot de kern van mijn ambities en toegevoegde waarde, om van daaruit keuzes te maken voor mijn dienstverlening. Deze keuzes waren niet altijd vanzelfsprekend voor mij maar door de ruime ervaring van Saskia is ze in staat om zaken vanuit een ander perspectief te bekijken en daardoor je ogen te openen.

Vrij snel na de start van onze sessies stond er weer een gesprek op de rol bij een opdrachtgever waarbij de gesprekspartner geen vakgenoot was en…succesvol! Dankzij de hulp van Saskia.

Rob Tijdeman

interim manager

De aanleiding die maakte dat ik besloot een traject bij Saskia te doen was een bijeenkomst bij Rabo. Ik had gelijk een klik met haar. Ze kwam betrouwbaar, professioneel en eerlijk over.

Ik ben met Saskia met mijn personal branding aan de slag gegaan omdat ik  meer uit mezelf wil halen. Daarnaast wilde ik een professioneel en trendy CV/ sollicitatiebrief .En ik wilde een goede voorbereiding voor  gesprekken om mezelf beter inzetbaar te maken voor nieuwe stappen in mijn loopbaan. Ik heb de begeleiding als onwijs leerzaam ervaren. Saskia is enthousiast en neemt genoeg tijd om aan mijn wensen te voldoen. Doordat ze  allerlei voorbeelden ervaring uit de praktijk deelde, kreeg ik meer feeling hoe ik bepaalde zaken kon aanpakken. Dankzij Saskia heb ik veel geleerd. Bijvoorbeeld hoe je een onprettig gesprek/ situatie kan leiden tot een prettig gesprek/ gewenst resultaat. Daarnaast heb ik ook geleerd hoe je kan netwerken. Het traject was boven mijn verwachting en heb ik zeer gewaardeerd.

Wat heeft het traject mij opgeleverd? Mijn wensen zijn vervuld. Naast de praktische zaken als CV/een sollicitatiebrief, heb ik meer zelfvertrouwen/ zelfkennis gekregen. Ik durf uit mijn comfort zone te komen en stappen vooruit te zetten. En dat heeft me een nieuwe baan opgeleverd als risk manager.

Zou ik Saskia aanbevelen bij anderen en waarom? Zeker weten. Aangezien mijn eerste gevoel over haar al werd bevestigd in de eerste trainingsdag. Saskia is deskundig, betrouwbaar en wil heel graag mensen helpen. En dat doet ze omdat ze dat leuk vindt. Dat vond ik heel erg prettig.

Shaghayegh Khojastehpay

risk manager

Mijn meeste waardering gaat uit naar het feit dat Saskia elk mens als bijzonder ziet, niet gespeeld maar oprecht!

“Ik werk inmiddels ruim 25 jaar en heb verschillende sterk wisselende functies gedaan. Ik dacht dat ik wist wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil. Maar dat was niet zo. Hoe kan ik mijzelf positioneren, verkopen, presenteren als ik niet in staat ben te vertellen waarom ik iets doe? Wat is mijn purpose eigenlijk? Ik was  op zoek naar mijn eigen product, mijn personal branding, mijn pitch voor LinkedIn, CV en gesprekken. Kortom waarom, wanneer, waarvoor zou iemand mij moeten bellen?  

Bovenstaande vragen had ik al jaren voor me uit geschoven. Saskia wist me in het personal branding traject uit te dagen dit nu op te pakken. Saskia deelt ook veel van haar eigen ervaringen. Zij creëert hiermee een vertrouwensbasis terwijl zij ondertussen jou aan het werk zet om over je eigen situatie na te denken en te praten. Mijn meeste waardering gaat uit naar het feit dat Saskia elk mens als bijzonder ziet, niet gespeeld maar oprecht! Zij ziet in elk mens de speciale, goede en mooie eigenschappen en kan deze moeiteloos benoemen. Dus geen vooringenomenheid en een hele open en opbouwende houding.  

Waar ik bij aanvang mijzelf als doelstelling had opgelegd van het ‘even’ gemakkelijk een stukje tekst schrijven voor mijn LinkedIn profiel, bleek ik gaandeweg te werken aan een beschrijving van mijn eigen purpose en mijn verhaal. Ik ben veel beter in staat anderen te vertellen wat ik doe en waarom ik iets doe. Waar sta ik voor en waar word ik nou echt warm van? Vind je hierop de antwoorden, dan weet je vanzelf dat het ook bestendig is en dat je boodschap aankomt. Pas dan kan je je persoonlijke pitch schrijven op een manier die authentiek is en die anderen raakt.”  

Martin Smit

innovatie manager

“Ik heb een eigen adviesbureau opgericht en heb goede vooruitzichten. Nogmaals bedankt voor alle goede dingen die je me hebt meegegeven. Ik ben je daar erg dankbaar voor, zonder jouw inbreng had ik deze groei waarschijnlijk niet doorgemaakt. Bedankt.”

Albert van der Laan

Zo maar even een berichtje. Vanmiddag was ik op de VU. We hadden een alumni bijeenkomst in het kader van OBM (Organizational Behavior Management).

Ik ben overspoeld door positieve reactie en mensen die het woord ‘jaloers’ in de positieve contekst gebruikten over de site en mijn persoonlijke verhaal dat ik een jaar geleden was gestart met Personal branding. En kreeg ik vaak te horen dat ik goed bezig ben met mooie whitepaper nieuwsbrief etc. (En Sas, je naam is dus aantal keren genoemd tijdens de presentatie ;-)).

 

Erik Overdick

consultant en interim manager

“Al een tijdje liep ik in mijn hoofd met het idee om voor mezelf te starten maar wat ik zou gaan doen en voor wie was me nog niet duidelijk. Daarnaast wilde ik nou wel eens weten wat mijn personal brand was. Daarom heb ik contact gezocht met Saskia en ben ik een personal branding traject bij haar gestart. Wat ik erg prettig vond waren de praktische hulpmiddelen en voorbeelden waardoor ik veel zelf kon doen. Je moet toch uiteindelijk zelf bepalen wat je neer wilt zetten en dat proces moet je zelf doorgaan. Haar begeleiding hierin was heel relaxt, open en meedenkend. En inspirerend! Het traject heeft me een helder beeld op mijn markt opgeleverd, wat heeft geresulteerd inMLE Management advies! www.mlemanagementadvies.nl

Hierbij heeft Saskia ook meegedacht met mogelijke teksten voor de site en hoe je je doelgroep kan laten merken dat je ‘bestaat’. Zo ik heb ik een eigen E-book geschreven en andere teksten. Super leuk om te doen! Ik schrijf met nog meer plezier. Inmiddels heb ik mijn E-book op Linkedin, Facebook en Twitter aangeboden. Best spannend…. Maar wat heb al veel reacties gekregen! Wat een kick geeft dat, zeg. Dank voor jouw hulp!

Marie-Louise Dibbets

oprichter BLUE ocean COMmunity, een samenwerkingsverband van zelfstandige senior portfolio- en risicomanagement professionals.

Er zijn de laatste jaren steeds meer ZZP’ers bijgekomen en deze trend lijkt niet te stoppen. Om onderscheidend te zijn en te blijven is het niet langer voldoende om expert te zijn in jouw vakgebied en dat je over een actief netwerk beschikt. Steeds meer opdrachtgevers willen weten ‘waarom’ je doet wat je doet. Hoe beter je in staat bent om je intrinsieke motivatie toe te lichten, des te persoonlijker is jouw cv.

Wij willen onderscheidend zijn in alles wat wij doen. Dat doen wij onder andere door te stoppen met cv’s en motivatiebrieven. Iedereen die bij ons aangesloten is beschikt over een eigen Personal Branding profiel dat wij inzetten bij leads. Daarnaast hadden wij behoefte aan een goede persoonlijke pitch bij opdrachtgevers.

De keuze voor Saskia was voor ons een logische vanwege haar naamsbekendheid.

Saskia heeft ons bewust gemaakt van de typische kenmerken die wij onszelf in cv’s toe-eigenen maar eigenlijk niets persoonlijks zeggen. Ze heeft ieder van ons geholpen om tot een persoonlijk profiel te komen en dat ook naar elkaar te pitchen. Zowel de individuele sessies als de gezamenlijke workshop heb ik als prettig ervaren. Intern heeft het ons enorm geholpen om iedereen in zijn/haar kracht te zetten, omdat duidelijk werd waar wij energie van krijgen.

Van opdrachtgevers krijgen wij terug dat onze personal branding profielen echt vertellen wie wij zijn en waarin wij ons onderscheiden.

 

Victor Ludlam

Het volgen van een personal branding traject is een mooie investering in jezelf.

“Ik heb Saskia Postma benaderd omdat ik mezelf beter wilde profileren op de markt. Saskia is een ervaringsdeskundige met een passie voor haar vak. Dat inspireerde mij, zodat ik ook enthousiast werd en nog meer in beweging kwam. Wat ik als prettig heb ervaren, waren vooral haar positieve instelling en haar grote kennis van zaken op het gebied van personal branding. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Ze is open en eerlijk en ze maakt snel verbinding met de ander. Door dit traject kijk ik nu op een meer professionele manier tegen het zaken doen aan. Daarnaast profileer ik mezelf en mijn business doelgerichter. Het volgen van een personal branding traject is een mooie investering in jezelf. Het maakt je zelfverzekerder en je leert hoe je je markt en je doelen helder krijgt, waardoor je gericht en succesvol je klanten weet te benaderen.”

 

Lia Romein

HR manager a.i

“Saskia heeft me geweldig op weg geholpen met een sollicitatietraining. Met haar resultaatgerichtheid en persoonlijke aandacht legt ze op een vriendelijke manier snel de vinger op de zere plek en legt ze ook duidelijk uit waar verbeteringen nodig zijn. Heel plezierig en effectief, de baan was voor mij!”

Karin Rienstra

“Saskia heeft mij op mijn eigen pad gezet. Mijn onduidelijkheid over wat ik wil en wie ik ben heeft zij zeer snel en adequaat in belangrijke mate opgehelderd. Saskia is zeer bekwaam in wat ze doet. Ik was verbluft over haar betrokkenheid, rijke ervaring en haar vermogen snel tot de kern van de zaak te komen. Saskia, dank je voor jouw bijdrage in mijn ontwikkeling!”

Geert Snijder 

“Saskia kan snel en doeltreffend doortreden tot de kern. Doorziet snel en is fijngevoelig op het achterliggende. Uitmuntende coach en trainer.”

Renze Smits

“Saskia heeft mij als starter onder haar hoede genomen. Ik wist niet goed welke kant ik op wilde, doordat mijn opleiding me niet voor een specifiek vak heeft opgeleid. Saskia heeft door het stellen van de juiste vragen veel bij mij los gemaakt. Ze heeft me ondersteund in het uitwerken van mijn projecten, hierdoor heb ik geleerd mezelf beter te profileren. Door haar weet ik nu wat ik wil! Saskia is een echte steun voor me geweest en ik zou haar zeker aanbevelen aan anderen!”

Dafne van den Berg

Authenticiteit en klare taal. Die elementen vond ik heel duidelijk terug in de communicatie en aanpak van Saskia.

Voor een zelfstandig management consultant geldt dezelfde regel als voor grote merken. Wie niet onderscheidend is wordt niet gezien en gevraagd. Maar vaak heb je het te druk of denk je dat je het allemaal zelf wel kan, toch? Dat dacht ik aanvankelijk ook met mijn ervaring in Sales en Marketing op directieniveau bij grote concerns.

Niet dus. Ik had ook iemand nodig in mijn omgeving die mij erop wees dat het na 4 jaar tijd was voor een professionele branding coach. De zaken liepen prima maar ik wilde efficiënter zijn in mijn klantenwerving, meer controle hebben over de planning van de projecten.

Authenticiteit en klare taal waren 2 belangrijke criteria voor het kiezen van een personal branding coach. Die elementen vond ik heel duidelijk terug in de communicatie en aanpak van Saskia.

Ik koos ervoor het traject in 3 maanden af te leggen en omdat je zelf ook heel intensief aan de slag moet gaan was dat best uitdagend. Maar ik heb nu een heel duidelijk beeld van hoe ik mezelf wil positioneren en wat ik moet doen zodat klanten mij sneller gaan vinden.

Wat ik heel praktisch vond is dat Saskia het traject zo goed stuurt dat je zelf aan de slag wil gaan en er op het einde een concreet plan ligt. Nauwelijks 2 weken later ging mijn nieuwe website live en zo kon ik snel de volgende stappen zetten in mijn nieuwe groeicyclus.

Marnix Somers

Management consultant

“Saskia is in staat op om een volkomen natuurlijke wijze haar gesprekspartner uit te nodigen het beste van zichzelf te tonen in een gesprek. Zij hanteert een uitnodigende, onderzoekende en zeker geen veroordelende gespreksstijl. Daardoor krijgt het gesprek verdieping, warmte en kleur en komen motieven, afwegingen en kwetsbaarheden aan bod die de mens en de verklaringen van keuzes achter het CV, tot leven helpen komen. Het wordt zo een Gesprek waarin verleden en toekomst, resultaten en dromen of ambities samen doorsproken worden en helpen het onderzoek naar een volgende (loopbaan)stap succesvol te maken.”

Rob van Doorn

Manager Wonen

“ De reden dat ik contact heb gezocht met Saskia, is dat ik na het maken van meerdere CV’s merkte ik dat ik op mijn CV onvoldoende uit de verf kwam. Ook vond ik het moeilijk om tot de kern te komen, zeker na een hele brede werkervaring van 30 jaar!! Ik heb voor Saskia gekozen o.a. doordat zij op erg actief is en mij triggert met alle informatie en kennis die zij deelt. Haar aanpak heb ik vanaf het eerste moment als zeer positief ervaren. Vanaf het eerste contact, telefonisch heb ik me op mijn gemak gevoeld. De ondersteunende tools hebben me geholpen om tot mijn verhaal te komen. Uit mijn verhaal heeft zij vervolgens de kern gefilterd. Het heeft mij een aansprekende profilering opgeleverd. Een mooi eindproduct waar ik trots op ben en wat ik aan anderen durf te laten zien. Een product waar ik van vind dat ik er goed mee uit de verf kom. Daarnaast heb ik een verhaal te vertellen doordat ik nu de kapstokken ken waar ik mijn verhaal goed aan kan ophangen. Ik zou haar aanbevelen aan anderen die overwegen met Saskia in zee te gaan om de volgende redenen: Saskia is iemand die goed luistert, tot de kern weet te komen, structuur biedt en je pas laat gaan als er een voor beide goed eindproduct is gecreeerd.”

Hennie de Ruiter

organisatieadviseur

“Saskia Postma vervult haar rol als Personal Branding Coach met verve en veel enthousiasme. Via een zorgvuldig doordacht concept, op basis van coaching, zelfreflectie en 360 graden feedback, heb ik veel over mijzelf, mijn kracht en toegevoegde waarde geleerd en kunnen toepassen. Ik ben Saskia dankbaar voor de nieuwe waardevolle inzichten en kan haar aan iedereen aanbevelen.”

Marko Kramer

interim manager

“Zo af en toe is het goed om als interim professional eens goed te kijken naar je eigen bedrijf. Dat heb ik gedaan en daarbij ook eens goed nagedacht over mezelf; vind ik het leuk wat ik doe? wil ik dat de komende jaren ook doen? wat wil ik voor nieuws doen? Waar wil ik in groeien? Eigenlijk kan je zeggen heb ik mezelf een careercounseler gegund, zoals ik zo vaak anderen in organisaties, waar ik opdrachten vervul, naar verwijs vanuit mijn HR expertise. Saskia Postma is voor mij de careercounseler geweest. Dat was een fantastisch traject. Ik kan haar aan iedereen aanraden, als je jezelf de vraag stelt; doe ik nog wat ik wil doen?”

Ina Huising

interim manager

“Ik heb Saskia benaderd omdat ik van alles deed, maar het leek of al die zaken niets met elkaar te maken hadden. Ik had 4 (of 5) kaartjes op zak en afhankelijk van de persoon en setting had ik een ander verhaal. Soms over de installatie van duurzame maatregelen in gebouwen, dan weer over persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en weer een andere keer over het stimuleren van burgerkracht bij bewoners. Maar ik was op zoek naar MIJN verhaal. Wat was nou mijn bijdrage in al die initiatieven die ik had lopen: van energiebesparing bij sportverenigingen tot workshops over burgerkracht. Door de gesprekken met Saskia heb ik nu een logische postitionering voor mijzelf, die ik makkelijk kan vertellen aan klanten en waarin mijn diverse opdrachten en ervaringen een plek hebben gekregen”.

Penny Nugteren

interimmanager, adviseur

“Ik volgde Saskia al een tijdje via de blogs die zij schrijft. De blogs inspireerden mij wat betreft het inzetten van je eigen unieke kracht en eigenheid. In mijn zoektocht naar een nieuwe baan, een goede CV en presentatie, had ik het gevoel dat Saskia mij kon ondersteunen in het opstellen van een uniek, passend en professioneel CV. Wat ik zelf lastig vond was hoe ik mijn zachte eigenschappen, die mijn kracht zijn, kon vertalen in duidelijke en krachtige taal. Ik wilde durven om mezelf bloot te geven in een CV en daar trots op te zijn

De begeleiding van Saskia heb ik als heel prettig ervaren. Ze komt heel snel tot de kern en ze heeft veel mensenkennis. Wat ik heel prettig vond is het samen opzetten van het CV. Echt letterlijk samen doen. Dat verliep efficiënt en prettig, helemaal passend bij mij als persoon. Wat ik heel knap vond is dat Saskia net die dingen eruit pakt, die voor mij essentieel zijn. Ze heeft mij geholpen in het mezelf durven bloot geven in duidelijke en krachtige taal. Verder heb ik het invullen van het werkboek als heel goed ervaren. Het was echt een proces om mezelf nog beter te leren kennen en tot de kern te komen. Ik heb veel waardering voor de uitgebreide opzet van het werkboek en de goede opbouw. Echt een handvat om mee aan de slag te gaan. Ik heb echt plezier gehad in het gehele traject! Ik ben echt trots op het CV dat ik nu heb. Ik krijg ook veel positieve reacties op mijn nieuwe CV vanuit mijn omgeving. Super!

Marieke Kruitwagen

organisatie adviseur

“Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik dacht al een aantal jaar na over een volgende stap in mijn loopbaan, maar ik wist niet goed welke kant ik op wilde. Hoewel…….., in mijn achterhoofd bleef het idee ronddwalen om iets met financiële coaching te doen. Maar hoe? En wat precies? In grote lijnen had ik dus wel ideeën welke kant ik op wilde, maar ik had geen idee hoe ik dit moest aanpakken. Een vriend verwees mij naar de site van Saskia. Het aangaan van dit coachingstraject is de eerste stap geweest serieus over mijn eigen bedrijf na te denken en de mogelijkheden te ontdekken. De begeleiding van Saskia was prettig en doelgericht. Zij heeft een duidelijke visie en weet ideeën om te zetten in praktische en concrete stappen om ze ook daadwerkelijk te realiseren. Daarbij heeft ze een brede interesse waardoor ze van veel zaken kennis heeft en goed mee kan denken. Het traject heeft mij inzicht gegeven in mijn kwaliteiten, duidelijk gemaakt welke vorm van financiële coaching bij mij past en waar mijn focus ligt. Het eindelijke resultaat is dat ik daadwerkelijk een eigen bedrijf ben gestart.

Terugkijkend kan ik zeggen het was de investering meer dan waard. De gesprekken met Saskia hebben mij veel inzichten gegeven Ook heb ik een marketingplan en heb ik geleerd hoe ik social media kan toepassen binnen mijn bedrijf! Maar belangrijker nog, ik ben ertoe aangezet om daadwerkelijk stappen te maken. Iets wat anders nog jaren had kunnen duren. En daar ben ik erg blij mee!”

Jenny Koch

Financieel Coach

“Omdat ik worstelde met het aanbrengen van focus in mijn activiteiten en daarnaast mijn positionering in de markt wilde versterken heb ik mij tot Saskia gewend. Ik wilde ook de nieuwe marketingaanpak leren waarbij je met behulp van bloggen en de inzet van social media jezelf als expert in de markt zet. Daarvoor moest ik wel een drempel overwinnen als het gaat om het schrijven van informatieve artikelen.

De goede begeleiding in het schrijven heb ik zeer gewaardeerd. Aan de hand van duidelijke opdrachten en goede structuur in het lesmateriaal loodst Saskia je door de materie. Door de structurele opbouw van het (les)materiaal leer je focus aanbrengen en informatieve artikelen / nieuwsbrief schrijven die in eerste aanleg boeien, vertrouwen opbouwen en in tweede aanleg uitnodigen om uiteindelijk klant te worden. Daarnaast heeft Saskia mij zeer goed geholpen bij het herschrijven van mijn CV naar een leesbaar goed ogend stuk voor een betere positionering.

Naast dat het traject mij een mooie website heeft opgeleverd waar ik daadwerkelijk trots op ben. Het schrijven van artikelen is nog steeds geen 2e natuur maar gaat me al wel beter af. Het traject heeft het mij vooral ook bewustwording en focus van mijn sterke punten opgeleverd. Waar sta ik voor, waar ga ik voor.

– 

Rik de Lange

Ik werd belemmerd door een paar negatieve gedachtes over mijn eigen loopbaan, over wat mijn CV over mij zegt. Wat kan ik bieden aan een werkgever buiten de sector, wat neem ik dan mee aan ervaring en competenties? Waar kom ik ook tot mijn recht?

Daarom heb ik begeleiding gezocht. De begeleiding was goed. Het was fijn dat ik vooraf aan het werk werd gezet, waardoor ik zelf al meer overzicht kreeg. Het gesprek was heel prettig en opwekkend. Tijdens het gesprek hielp Saskia mij scherp te stellen op de overlap in alle losse plaatjes die ik had verzameld. Ik vond de plek ook fijn. De grootste winst kwam uit de feedback die ik moest verzamelen bij familie, vrienden en collega`s. Het beeld dat daar uit sprak was erg positief en stimulerend. De negatieve aannames zijn verdwenen en ik durf nu te benoemen wat men aan mij heeft. Daardoor heb ik nu een goed Linkedinprofiel en een CV die klaar is voor gebruik. Maar het helpt me ook enorm in mijn huidige werk.

Truus

communicatie-adviseur

“Ik ben bij Saskia gekomen omdat ik mezelf sterk(er) in de markt wilde kunnen neerzetten, met een goed ‘verhaal’ (CV) en een duidelijke focus in mijn profilering. Ik vond haar aanpak heel praktisch, overzichtelijk en behapbaar. Ik had er direct een goed gevoel bij. Saskia kan de voor mij complexe zaken heel simpel maken, en dat ook nog eens op een hele leuke sympathieke manier uitleggen. Aan de manier waarop zij zaken uitlegt, dacht ik telkens ‘ja natuurlijk, wat is dat ook eigenlijk logisch’. Ik vond het prettig dat Saskia zo praktisch en to-the-point is ingesteld. Geen poespas of ingewikkeld gedoe. En ze kan goed luisteren en de juiste vragen stellen, met een leuke dosis humor. Het traject met Saskia heeft mij een veel beter beeld van mijn kwaliteiten opgleverd en ook weet ik nu van waar ik me op wil richten (mijn focus). Daarnaast heb ik nu een prachtig CV / portfolio dat ik goed kan inzetten in mijn profilering.”

Hannah van der Leij

projectmanager/adviseur duurzaamheid

“ Ik heb Saskia Postma als coach gekozen vanwege haar specialisme in personal branding. Saskia heeft mij uitstekend geholpen om een duidelijk persoonlijk profiel te maken dat recht doet aan wie je bent en wat je kunt. Wij hebben gesprekken gevoerd over mijn werkverleden waarbij Saskia goed is in het herkennen van kwaliteiten, van datgene wat specifiek is in mijn aanpak of werkwijze en van de rode draad in het geheel. Saskia is een plezierige gesprekspartner die goed kan luisteren en teruggeven wat ze heeft gehoord. De gesprekken met haar waren niet alleen plezierig maar vooral ook inzicht gevend over de richting die ik mijn loopbaan verder wil geven. Ik heb haar ervaren als een warme persoonlijkheid die investeert in haar cliënt en last but not least heel professioneel te werk gaat in haar specialiteit van personal branding.”

 

Lizzy Plaschek

Bestuurder St. de Vrijeschool Noord en Oost Nederland

“Ik kan terugkijken op een periode waarin we goed samengewerkt hebben, op een prettige manier en het uiteindelijke doel is bereikt, namelijk een aanstelling voor onbepaalde tijd als MT lid. Het was een bijzondere ervaring om te merken hoe snel interactie, houding en gedrag effect hadden op veranderingen in de situatie. Soms vroeg ik me wel af: werkt het inderdaad zo snel? Echter in de praktijk werkt het inderdaad ook zo. Regelmatig hebben we het gehad over feedback geven en ontvangen gehad. Ik merk dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen, en onafhankelijker ben geworden, zekerder. Kortom, ik heb een goede tijd gehad, veel geleerd, het klikte tussen jou en mij goed en werkte zeer productief. Saskia, ik wil je nogmaals hartelijk bedanken.”

Manager Planning & Control bij De Woningcorporatie

“Saskia is een authentieke en zeer kundige professional. Met haar praktische benadering helpt ze je verder om je personal branding aan te scherpen en te verbeteren. Saskia heeft met veel waardering een workshop voor GITP MZ en GITP Consulting verzorgd. Haar bijdrage was dermate overtuigend dat ze voor haar expertise voor ons een vaste externe adviseur zal worden. Ik kan haar van harte aanbevelen.”

Willem M.G. Allertz

directeur GITP Consulting / managing director  

“Ik ben met Saskia Postma in zee gegaan omdat ik meer inzicht wilde krijgen in mijn unieke eigenschappen waarmee ik onderscheidendheid kan creëren. De schriftelijke opgaves om zelfinzicht te krijgen zette mij goed tot nadenken. Haar spiegelende vragen tijdens onze afspraken verdiepte dit inzicht. Prettig waren haar optimisme en openheid. Het feit dat Saskia geen waardeoordeel uit, werkt stimulerend. Zij maakt iets dat ik zelf als belemmerend ervaar bespreekbaar in gewone woorden. Eigenlijk bevestigde zij me in mijn denken maar nam ze mijn schroom weg om er trots op te zijn. Ik ben gestimuleerd om het schrijven te gebruiken als middel daarvoor. Tastbaar resultaat van het traject is een mooi vormgegeven CV en een artikel en flyer als marketing instrument. Niet voor niets zegt het spreekwoord ‘samen weten meer dan één’. Saskia weet haarfijn uit jouw verhaal een rode draad te pakken waarmee jij op weg kunt. Door haar no-nonsens benadering wordt het ineens heel gewoon om je eigen talenten en vaardigheden te benoemen en is je bescheidenheid niet langer je bondgenoot. Het is een kadootje aan jezelf om niet alleen te blijven puzzelen, maar dat samen met iemand te doen die je vleugels geeft om nieuwe wegen in te slaan.

 Joke Twigt

managementcoach

“Hoewel ik toch een mooie trackrecord heb mogen opbouwen op het vlak van changemanagement in de bancaire sector en verzekeringsbranche, merkte ik toch dat de markt zeer weerbarstig was. Er zijn zoveel mensen in deze branche actief dat ik het lastig vond om hierin mijzelf te onderscheiden met mijn eigen ‘brand.’ Op zich weet ik wel wat ik waard ben maar hoe vat je dit samen in een CV? Om deze reden heb ik de hulp van Saskia ingeroepen en we hebben in een aantal sessie aangescherpt wat het merk Rob van Betuw precies te bieden heeft aan werkelijke toegevoegde waarde. En dat heeft geleid tot een geweldig CV waar ik veel positieve feedback op krijg. Maar dat niet alleen. Het heeft er tevens toe geleid dat ik op de leukste interim-opdracht in jaren heb gekregen. Een geweldige veranderopdracht op een stevig senior managementniveau. Echt een opdracht waar ik mijn tanden in kan zetten en waar ik veel energie, plezier en voldoening aan beleef. Weet dat ik jou hiervoor nog steeds bijzonder dankbaar ben!

Rob van Betuw

Senior manager Klantketenmanagement a.i.

“ Meestal doe ik dit soort dingen als coaching via via. Dat was dit keer niet het geval. Ik had wel een aantal blogs van jou gezien en ik vroeg me af “Zou ze me kunnen helpen?” Ik moet natuurlijk wel iemand hebben die goed stevig is. Want anders wuif ik nogal makkelijk weg wat iemand dan zegt. Jouw ‘CV’ in de pagina over jou, trok me over de streep om contact op te nemen. Jouw ervaring als searcher en dat je zelf ook interim manager bent geweest. Wat je daarin schrijft is precies wat ik nodig heb bij een coach. Dan snap je mijn wereld. Ik vroeg me wel af of het niet te snel en marketingachtig zou zijn. Maar dat is op zich juist goed voor mij. Dat koopsignaal moet ik ook meer leren uitzenden. Dat doe jij heel goed en dat moest ik meer leren. In het eerste gesprek viel me op dat je heel goed kunt luisteren en dan een paar vragen stelt waardoor ik verder kom. Dat werkt bij mij goed. En je reikt veel aan, daar houd ik van. Dan kies ik wat ik kan doen of niet. Jij hebt me er ook toe aangezet om een mail naar mijn netwerk te sturen. Het heeft me meteen een baan opgeleverd. Binnen één dag. Op jouw vraag of ik je zou aanbevelen op een schaal van 1 tot 10 kan ik volmondig antwoorden met een tien. Ik heb het ook al gedaan bij een paar mensen. Maar soms zijn ze dan nog niet zover. Of er was er eentje bij die hikt er dan tegenaan dat zoiets geld kost. Dan denk ik, als ik niet had geïnvesteerd in jou, had ik nu die baan niet gehad.”

N.N.

interim manager en executive coach

“Ik werkte als zzp’er maar voelde dat ik nog een laatste slag moest maken om echt ondernemer te zijn. Eerst heb ik geprobeerd om te brainstormen met mensen uit mijn netwerk (dat kost niks ;-), maar dat leverde niet veel op. Toen sprak ik Saskia en zij zei in korte tijd zoveel belangrijke dingen dat ik dacht; ‘nou moet ik echt aan de bak’.

Saskia heeft een hele heldere visie op je mogelijkheden als ondernemer. Die zet ze om in concrete acties, waardoor je helder voor ogen hebt wat je volgende stap moet zijn. Ze inspireert je om boven jezelf uit te stijgen. Bovendien is ze een heel leuk mens. Het is een plezier om met haar samen te werken. Wat ik ook heel positief vind, is dat ik echt het gevoel heb dat ik mijn verhaal kwijt kan. Wat ik heb gewaardeerd zijn haar humor, ontspannenheid, gastvrijheid, en de bereidheid om zelf ook te leren.

Saskia heeft een wezenlijke gerichtheid op samenwerken en op gelijkwaardigheid. Ik heb ongelooflijk veel geleerd door dit traject en hele mooie welke resultaten bereikt. Ik snap nu dat ik van een afstandje naar mezelf en mijn werk moet kijken en vanuit dit afstandje mijn marketing moet oppakken. Niet in de ‘overdrachtstand’ schieten (kennis overdragen en uitleggen), maar veel meer verhalen vertellen, verhalen waarbij mensen nieuwsgierig zijn naar de afloop, en waarin ze zichzelf herkennen. Ik heb ook de marketingtechnieken geleerd die ik nodig heb om mijn netwerk te vergroten waaruit ik dan weer kan putten voor opdrachten. Daarnaast heb ik veel dingen geleerd waar ik geen flauw benul van had. Over het schrijven van blogs, het opzetten van een mailinglist, het maken van een website enz, enz. En ik heb geleerd hoe leuk dat is om te doen! Ik weet dat ik steeds terug moet grijpen naar mijn ‘why’. In feite heb ik geleerd hoe ik op een authentieke manier marketing kan doen.

Met als resultaat dat de opdrachten en klanten nu aan alle kanten op mij afkomen. En dat ik door mijn accountant ben gefeliciteerd met mijn behaalde omzet.”

Marije Verstegen  

organisatieadviseur / interimmanager

“Wij hebben de stap gemaakt om een Personal Branding traject bij Saskia te doen omdat we ons realiseerden dat we als administratiekantoor/accountants wat moesten doen met de ontwikkelingen in de markt. En dat we daar ook een helder antwoord op moesten bieden, onder andere door onze drive beter zichtbaar te maken voor onze (potentiële) klanten. De begeleiding was prettig en hoe verder we in “het proces” kwamen hoe concreter het werd. Het traject was echt een bewustwordingstraject voor ons.

Saskia heeft ons door kritische vragen een spiegel voorgehouden en ons doen realiseren dat wij de “oplossing” al in ons hadden. Het onder woorden brengen was een andere uitdaging. Op sommige momenten moesten we echt op gang geholpen worden, wat gelukkig geen probleem was voor Saskia. Het resultaat is dat wij helder hebben gekregen waar wij voor staan. Vanuit de principiële gedachte dat het HOE veel belangrijker is dan het WAT zijn we bewuster met veel zaken aan de slag gegaan. Onze nieuwe website is een direct uitvloeisel van het proces geworden. Ook schrijf ik nu blogs schrijf en daarmee verwacht ik een groter publiek te treffen en uiteindelijk een groei te realiseren van klanten die onze aanpak en drive waarderen.

Rob Hannot & Véronique Kuijper

Hannot Finance

Nadat medische redenen mij dwongen om mijn carriere te heroverwegen en een nieuwe focus te vinden heb ik op enig moment hulp gezocht en kwam ik uit bij de Personal Branding Coach. Dit na een zoektocht op het internet vanuit de woorden personal branding.

Ik heb een klik nodig met mensen om tot resultaat te komen en die had ik al snel met Saskia. Voor Saskia niet de makkelijkste opdracht denk ik, om op dat moment iemand met 35 jaar achter zich te helpen een nieuwe lijn en focus te vinden om een nieuwe fase van zijn leven in te kunnen gaan. Na 15 jaar als HR professional te hebben gewerkt, startte ik in 1996 mijn eigen adviesbureau dat uitgroeide tot een middelgrote speler in de markt. Om vervolgens toch meer en meer als ondernemer, organisatieadviseur en (interim) algemeen directeur werkzaam te zijn.

Het traject is vervolgens in zijn eigen tempo maar al met al voorspoedig verlopen. Waarbij we de uitdaging niet alleen hebben gevonden in de nieuwe inhoudelijke focus, maar ook een andere vorm van ondernemen. Waar ik de live netwerken als basis had, hebben we die breder gemaakt naar een online presentatie en aanzet naar online marketing.

Ik heb Saskia leren kennen als iemand die de problematiek open tegemoet treedt. Niet behept met het “ik weet alles” virus. Iemand die kans ziet om echt naast je te staan en vanuit haar kennis en ervaring waarde toevoegt. Ik beveel haar dan ook zeker aan.

Wolter Spaink

executive coach

De aanleiding om met Saskia contact te zoeken is dat ik eens wilde sparren met iemand over de mogelijkheden om verder te komen met mijn bedrijf. Ik wilde meer klanten binnen halen en andere manieren vinden om een breder bereik te krijgen. Daarnaast wilde ik mijn eigen barrières wegnemen. Ik wilde met een open blik verder gaan en kijken naar mogelijkheden om bijvoorbeeld de juiste doelgroepen te benaderen en een breder publiek aan te trekken.

De begeleiding heb ik als zeer positief ervaren! Saskia had snel door, waar ik mee verder kon en reikte mij manieren aan om een breder publiek te bereiken. Al met al heeft zij me op bepaalde sporen gezet en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor. Ik merk dan dat er meer reuring is als ik geblogd heb, ook uit hoeken waar ik het niet verwacht had en dat is erg leuk en fijn om te ondervinden! Mijn webwinkel heeft door het bredere publiek ook een boost gekregen. Vele klanten komen vaak terug en maken reclame voor de shop.

Het traject heeft mij nieuwe opdrachtgevers en webshopklanten opgeleverd, omdat mijn vindbaarheid enorm was gestegen.

José Melein

Woonstins

Nadat ik gedurende 12 jaar de leukste baan van Nederland heb gehad startte ik in 2004 als zelfstandig projectmanager. Ik rolde in die tijd steeds van de ene opdracht in de andere en werd ook ingezet als interim manager. Tien jaar lang liep het goed maar vanaf 2014 werd de markt voor mij moeilijker en begonnen opleiding en specialisme een grotere rol te spelen.

Ik heb echter na de Havo geen vervolgopleiding gedaan omdat ik in die tijd graag in de praktijk wilde leren. Ik was te onrustig en organiseerde liever evenementen in de wijk. Ik ben nl een echte autodidact. Daarnaast was ik er juist trost op om generalist te zijn, je kon mij immers in iedere sector neerzetten en ik vond mijn weg wel. Maar de markt was veranderd en dat vroeg om andere keuzes.

Ondertussen groeide bij mij de wens om iets van mezelf neer te zetten. Iets waar ik goed in ben en wat ik anderen zou kunnen bieden. En …ik merkte dat ik de blijheid die ik destijds bij de leukste baan wel had, steeds meer ontbrak. Ik was dus steeds meer zoekende.

Regelmatig las ik de blogs van Saskia en daardoor besloot ik haar hulp in te schakelen bij mijn zoektocht. Door het uitwerken van de e-books en de gesprekken met Saskia kwam ik moeiteloos bij de kern: dat wat ik echt wil en echt leuk vind om te doen. Mijn niche!

Saskia hielp me bij het vertalen van mijn wensen naar een concreet stappenplan voor op mijn website en biedt een verfijnde marketingaanpak die helemaal van deze tijd is. En makkelijk te volgen.

Bovenal is Saskia een fijn mens die mij veel vertrouwen geeft deze weg in te slaan. Inmiddels is mijn eerste blog gepubliceerd en die is door ruim 100 contacten gelezen via Linkedin. Hoe bijzonder is dat!

Ik ben dan ook heel blij dat ik Saskia destijds heb benaderd voor hulp. Ik ben fan en raad haar graag aan bij anderen.

Anneke Boonstra

organisatie adviseur

“In december ben ik bij Saskia het Personal Branding Traject gestart. Na 5,5 jaar bij dezelfde werkgever was het naar mijn mening een goed moment om een aantal zaken helder te krijgen.

Waar ligt mijn ambitie, wat is mijn toegevoegde waarde en hoe kan ik mij door middel van mijn CV en gesprekken op een unieke manier op de markt zetten (zowel intern- als extern)?

Saskia is een professional met enorm veel ervaring en daardoor had zij talloze praktijkvoorbeelden waardoor ik vaak dacht “als ik dit zo hoor is het inderdaad niet zo gek dat die aanpak niet werkt of juist dat is inderdaad een goede manier, dat moet ik onthouden”.

De sessies inclusief huiswerkopdrachten waren dan ook erg verhelderend. Persoonlijk vond ik het erg fijn om thuis de opdrachten voor te bereiden en vervolgens met Saskia te sparren. De spiegel die Saskia voorhoudt zorgde er bij mij voor dat ik zaken vanuit een ander perspectief ging bekijken en tot nieuwe inzichten kwam. Het eindresultaat is een mooi en uniek CV en veel nieuwe ervaringen en inzichten.”

Jessica van Triet

Senior HR Officer

Met regelmaat las ik de blogartikelen van Saskia. Ik herkende mij in de dilemma’s en vragen waar veel ondernemers mee worstelen in hun dagelijkse praktijk. Dat maakt dat enthousiast en gemotiveerd werd om concreet aan de slag te gaan met mijn vragen en dilemma’s.

Ik besloot een personal branding traject te volgen bij Saskia omdat ik als ondernemer niet scherp had hoe ik mijn ideeën naar de markt kon ventileren. Hoe doe ik dat? En hoe maak ik mijn dienstverlening zo concreet mogelijk zodat de juiste klant zich herkent?

De begeleiding van Saskia Postma was professioneel, veilig en humorvol. Saskia weet op een scherpe, kritische en respectvolle wijze een spiegel voor te houden om volgende stappen te zetten.

Door het traject heb mijn talenten concreet gemaakt, en ook weet hoe ik vanuit mijn kennis focus kan aanbrengen. Ik weet nu dicht bij mijn business te blijven en op een heldere wijze te communiceren!

Agatha Klooster

interim manager HRM

Na 21 jaar werkervaring als Industrieel Ontwerper maakte ik de balans op – 12 in de productinnovatie en –ontwikkeling en de laatste 9 jaar in de IT. Menigeen zal denken “hoe kom je daar nou terecht?” Dat was een bewuste keuze – vanuit de opleiding had ik maar zeer beperkt IT kennis mee gekregen en met het motto ‘tot je 40ste loop je stage’ werd ik Business Consultant in de IT Dienstverlening. De laatste jaren werd mijn gemis aan tastbaarheid en maatschappelijk nut van de producten/diensten waar ik aan werkte steeds duidelijker.

Daarom heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb de hulp van Saskia Postma ingeroepen om lijn te brengen in 21 jaar productontwikkeling en innovatie. Een ontzettend waardevol traject met concrete resultaten van professionele inzichten tot digitale presentatie. 

Saskia luistert, spiegelt, stelt kritische vragen en confronteert. Dit helpt je scherp te krijgen waarom je de dingen doet en je passie te benoemen! Zodra dit fundament voldoende duidelijk is en houvast biedt, helpt ze vervolgens met bouwen door huiswerk te geven, te spiegelen en ideeën aan te dragen.

Zij heeft mij geholpen de impliciete professionele keuzes expliciet te maken en in context te plaatsen. Een onmisbare stap om mijn IT ervaring te verzilveren in de product ontwikkeling en innovatie!

Dank je wel, Saskia

Wouter Verburg

Product Innovatie Consultant

Ik heb Saskia benaderd om ik niet ‘vooruit’ kwam in het contact leggen met klanten. Ik stelde het voor mezelf steeds uit. Was me telkens aan het verdiepen in mijn eigen ‘producten’ en hoe ik die kon verbeteren. Zo nu en dan ondernam ik actie, maar er zat geen structuur in. Het was telkens eenmalig, en daardoor schoot het niet op.

Ik wilde meer structuur. En ik wilde een professionele aanpak. En ik wilde mezelf daarin serieus nemen en nu eens echt aanpakken in plaats van alles aan het ‘toeval’ over te laten.

Toen ik de website van Saskia zag, en deze doornam, dacht ik bij mezelf: daar kun je wel eens wat aan hebben. Zo gezegd, zo gedaan.

De begeleiding was super, prettig en kundig. Zeer inspirerend. Veel zelf doen en starten maar. Ik kwam van een bijeenkomst en zat vol energie; had er enorm veel zin om van start te gaan. Los van de persoonlijke begeleiding vind ik de ‘les’materialen die Saskia gebruikt zeer overzichtelijk, makkelijk leesbaar en praktisch toepasbaar. Heel prettig!

Ik heb nu duidelijke keuzes gemaakt en heb deze verwoord in mijn (herschreven) website. Dit heeft voor meer profilering, focus en meer structuur gezorgd. Daarnaast ben ik goed te herkennen voor mijn doelgroep en trek ik potentiële klanten makkelijker naar me toe.

Andrea van Aken

trainer

Ik ben de training gaan volgen omdat mij herken in de situaties van veel zzp’ers . Ook ik heb een hekel aan koude acquisitie omdat het niets oplevert. En ik wil daarom graag ook een systeem opzetten waardoor potentiele klanten vanzelf naar mij toe komen. Daarnaast las ik veel positieve reacties van mensen die eerder een training bij Saskia hebben gevolgd.

Tot dan toe geloofde ik niet zo in social media, ik zag het meer als een bezigheid voor mensen die te weinig tijd hadden i.p.v. een belangrijke informatiebron en een visvijver van potentiele klanten. Saskia heeft mij bruikbare tips gegeven voor het gebruik van social media, maar dat niet alleen: ze heeft mij tips gegevens om goede teksten te schrijven en ook flink met mij meegekeken. Dit heeft geresulteerd in teksten die potentiele klanten aanspreken: helder, duidelijke taalgebruik, een duidelijke visie, mening, aanpak en tevens krijgt de markt een kijkje in de keuken wie Janieta Zwep is en wat zij voor haar kan betekenen.

De begeleiding is en was heel goed, Saskia investeert echt in je en geeft veel goede tips wat ik heel waardevol vind. Dankzij de training en begeleiding heb ik nu kennis van de marketing van de huidige tijd en weet ik wat ik kan doen om hiervan gebruik te maken. Ook heb ik een prachtige website met goede teksten. En een belangrijke ruggenspraak voor de toekomst, omdat Saskia een belangrijke sparringpartner voor mij is.

Janieta Zwep

interim manager inkoop

Uit de zoekmachine op internet kwam Saskia Postma al gauw naar voren als ervaren Personal Branding Coach. Tijdens de voorbereidende gesprekken hebben wij Saskia ervaren als een betrokken professional, die je helpt om je bewust te maken van je expertise en hoe je daarmee te onderscheiden in de markt. Dit heeft geresulteerd in een inspirerende bijeenkomst voor een groep diëtisten die na afloop vol nieuwe ideeën huiswaarts keerden.

 

Karen den Adel-Zwetheul

Manager Care Homes, Nutricia Advanced Medical Nutrition

Om mijn nieuwe concept “deondernemendementor” professioneel in de markt te zetten, heb ik contact gezocht met Saskia. Op werk ik al jaren als ondernemer maar bij dit nieuwe concept was ik vooral op zoek naar een partij die mij hierin de juiste stappen kon laten nemen. En na een korte, inspirerende kennismaking heb ik besloten om dit traject met Saskia aan te gaan.

Saskia heeft een doordachte aanpak; een slim model, ondersteund met diverse handige, praktische Ebooks plus handleidingen. Dit helpt je tot een helder beeld van je diensten, je klanten en producten te komen. Waarbij ze tijdens de gesprekken actief meedenkt hoe je onderscheidend en specifiek kunt zijn. Je kan jezelf door haar adviezen beter op de kaart zetten. Met recht een ‘personal branding coach’!

Haar praktische kennis en enthousiaste feedback zijn me hierbij het meeste bijgebleven.

De uitkomst was een nieuw concept, wat ik na uiteindelijke verdere visuele vormgeving hiervan, recent in de markt heb kunnen zetten Hieruit zijn reeds de eerste geïnteresseerde klanten voorgekomen. ik kan een traject met Saskia van harte aanbevelen.

Gino Vermeer

De Ondernemende Mentor

Het merk ‘Toon’ had veel potentieel, maar was nog een redelijk ongeleid projectiel.

Saskia heeft mij goed geholpen en werkt daarbij met een stappenplan /sjabloon om de verschillende zaken die het succes van je merk bepalen aan te pakken.

Het prettige is echter dat zij daarin tegelijkertijd niet streng of rigide is. Als de situatie daarom vraagt kon zij ook schakelen naar andere instrumenten om uiteindelijk mijn persoonlijk branding messcherp te krijgen.

Saskia hielp mij daarbij om m’n eigen tuintje te wieden zodat ik zag wat er altijd al was. Ik beveel haar van harte aan als jij ook op zoek bent naar jouw eigen zakelijke merk. Als je dit beter en scherper in beeld wilt krijgen en daarbij de middelen zoekt om dat professioneel te onderbouwen.

Toon van Tol

commercieel strateeg, directeur Comstratos

Saskia is a highly skilled professional who can help you take the next daring sprint you want or need in your career. Whether that’s continuing within the same business/professional/academic area or following a complete new venture, she will be able to advise you.

Based on a basket of personal, market, network, etc. traits and circumstances. Being honest about your strengths as well as weaknesses helps her focusing on what’s best for you, as only a whole Roadmap can bring you to your destiny and destination. Moreover, weaknesses can be strengths as well, depending on circumstances. Help her have the full picture and she will guide you through the change you need!

Aurelia Bobea

 Global MDM Program & MDG Project Manager

Toen ik op zoek was naar een bij mij passend bedrijf en functie heb ik een personal branding traject bij Saskia gevolgd. 

Ik had behoefte aan een frisse blik en wilde een goed inzicht hoe je jezelf als professional op de kaart zet. Ik heb Saskia ervaren als een prettige, inspirerende en motiverende sparringpartner. Ze is pragmatisch ingesteld en kan snel schakelen. Met haar achtergrond als headhunter, hr en marketeer heeft Saskia een goede kijk op wat er speelt op de markt maar ziet ze ook snel de rode draad in je CV en ervaring. Het totale plaatje moest kloppen en dat is mede dankzij haar begeleiding  prima gelukt. De samenwerking met Saskia is een waardevolle  investering in jezelf en heeft een duurzaam resultaat.

Florence Stuurland

HRM manager

Omdat ik altijd enorm opzag tegen het geven van presentaties heb ik Saskia benaderd. Daarnaast speelde ook mee dat ik binnenkort boventallig word. Ik kon ook wel wat hulp gebruiken bij mijn cv en LinkedIn. Van onze HR manager kreeg ik de tip om naar een personal branding coach te gaan. Ze wist wel een goeie coach…Saskia!

Over het presenteren: Normaliter ben ik zeer outgoing en extravert van karakter, maar als alle ogen op mij gericht zijn, zoals bij een presentatie, dan klap ik dicht.

Na de eerste sessie met Saskia bruiste ik van energie en ideeën. Over mijn cv maar ook over presentaties geven. Tijdens het traject kreeg ik de opdracht mee om een presentatie voor te bereiden van en die aan Saskia te geven. Ik had hier moeite mee tot ik op een gegeven moment dacht: “ Ik ga het gewoon doen! “ En toen ik eenmaal die drempel had genomen, was ik niet meer te houden. Nu pak ik overal met gemak het podium.

Na de musical van mijn dochter (groep 8) gaf ik op het podium een speech. Ten overstaan van de hele klas en alle ouders, zonder te blikken of te blozen. Ik kreeg een groot applaus en de kinderen waren er heel emotioneel van geworden. Tijdens het afscheidsfeestje van mijn dochter’s hockeyteam gaf ik een speech aan de coaches en de teammanager. En ook op mijn moeder’s 70ste verjaardag. Dit was voor mij heel emotioneel… Ik was zo trots! Ik had het gedaan!

Dankzij Saskia als mijn mentor is het mij gelukt. Ik ben niet meer bang om voor een grote groep te staan…sterker nog, ik vind het hartstikke leuk!

 

Maureen Wouters

paralegal

Ik ben al geruime tijd werkzaam binnen het HR-vakgebied. Ik wil een beweging maken naar learning & development. Ik had daar ervaring bij opgedaan bij mijn vorige werkgever en wil daar graag verder in door. Op dat moment las ik een artikel op LinkedIn met de vraag of ik voldoende uit mijn carrière haalde. Met daarin de vraag of ik mij voldoende profileerde op het gebied waar ik naar toe wilde bewegen. Dat is precies waar ik nu mee bezig ben. Dit was voor mij aanleiding om contact op te nemen.

Waar heeft Saskia mij bij geholpen? Saskia heeft mij geholpen op om papier te zetten wat ik voor een organisatie kan betekenen. Saskia wist mij de juiste vragen te stellen en vertrouwen te geven in mijn visie. Dit heeft geleid tot een LinkedIn profiel en C.V. wat beter aansluit op mijn persoonlijkheid. Ook heeft zij mij geholpen om mijn ideeën op papier te zetten om te delen met mijn netwerk.

Saskia heb ik ervaren als een fijne coach die mij de juiste middelen heeft aangereikt om stappen te kunnen zetten.

 

Liedewij Alting

HR professional

Saskia Postma weet op een rustige, persoonlijke manier iedere deelnemer uit te dagen na te denken over zijn diepste drijfveren en die over het voetlicht te brengen via aansprekende storytelling

Waar kom je je bed voor uit? Waarom doe je het werk dat je nu doet? Waar zit jouw drive? Saskia Postma weet op een rustige, persoonlijke manier iedere deelnemer uit te dagen na te denken over zijn diepste drijfveren en die over het voetlicht te brengen via aansprekende storytelling.

Het Trivire Loopbaancentrum organiseerde de workshop Personal Branding. De inschrijving was snel vol. De feedback van de deelnemers was onverminderd enthousiast. Een aanrader!

Marleen van Staveren

Coordinator Trivire Loopbaancentum

Ik volgde Saskia al een poosje en de wijze waarop zij naar de markt keek sprak mij aan. Het sluit aan bij mijn eigen visie en werkwijze. Door haar enthousiasme tijdens de webinar die zij gaf besloot ik om mij in te schrijven voor de online training waarbij je leert hoe je vanuit een sterk merk je bedrijf in de markt zet.

Het fijne aan een online training is, dat je het kan doen wanneer jij dat wil. De begeleiding van Saskia na ieder blokje was ook erg prettig, met name omdat er ruimte was om te sparren. Zeer waardevol, voor mij. Juist het sparren ondersteunde mijn denkproces.

De training heeft mij geholpen om verder vorm te geven aan mijn eigen coachingpraktijk en heeft er mede aan bijgedragen dat ik een duidelijk concept voor ogen heb en weet op wie ik me wil richten met mijn marketing acties. Het traject heeft mij duidelijk beeld van mijn klantengroepen opgeleverd en ik weet nu hoe ik hun het beste kan benaderen. Ik heb mijn eerste e-book ontwikkeld en ik heb een duidelijk beeld van de producten die ik wil verkopen. Ik sta steviger in mijn schoenen, omdat ik weet welke koers ik varen wil.

Saskia heeft een prettige manier van begeleiden. Ze voelt feilloos aan waar je mee worstelt en brengt snel structuur aan in je denkproces, zodat je makkelijk de volgende stap kan zetten. Ik heb de training als waardevol ervaren en wil hem dan ook zeker aanraden!

Ingrid Middelkoop

Interimmanager en Teamcoach met specialisatie Burn-Out en Werkstress

Vanaf het eerste digitale contact was mij duidelijk dat Saskia mij concrete heldere praktische ondersteuning kon bieden bij het opzetten van mijn eigen bedrijf en website. Heel bijzonder dat dit mogelijk is zonder face-to-face contact gehad te hebben.

Ik vond de online training zeer sterk. De training bevat een goede logische stapsgewijze opbouw om merk- markt- marketing vorm te geven. Wakker en verfrissend. Het online uitwerken van opdrachten en het op schrift moeten zetten ordent je gedachten tot een fantastisch resultaat. De begeleiding was prima, vooral omdat mijn behoefte aan begeleiding, mijn tempo en mijn frequentiebehoefte leidend zijn geweest. Wanneer gewenst was Saskia ook direct beschikbaar met een snelle respons op elk moment in de week. Via Skype en mail hebben we regelmatig contact gehad en daarnaast een middag bij haar op kantoor samen aan de teksten van de website gewerkt.

Het traject heeft mij veel opgeleverd: Helder zicht op mijn klanten, mijn bedrijf, mijn website wayofwonders.nl, mijn perspectief en een versterkt rotsvast vertrouwen.

Wat mij betreft is deze training een aanrader met 4 sterren voor wie een eigen bedrijf wil starten en geheel in eigen tijd en tempo concrete, heldere, ondersteuning zoekt hierbij! Nogmaals bedankt Saskia.

Jeroen Wonders

executive coach en trainer van talent

Ik heb Saskia leren kennen via mijn netwerk op het moment dat ik mij oriënteerde op een nieuwe werkkring omdat ik bij de Rabobank “boventallig” was verklaard. Als je 54 jaar bent, is het niet eenvoudig om een nieuwe werkkring te verwerven. Via de website heb ik mij aangemeld voor de nieuwsbrief van Saskia, “de Personal Branding Coach”. Als Financieel Manager met ervaring in de marketingbranche, weet ik hoe belangrijk positionering en branding is. Je krijgt immers vaak maar één keer een kans om een goede indruk te maken en in de nieuwsbrief staan wekelijks bruikbare tips.

Ik heb contact opgenomen met Saskia en heb van haar geleerd hoe je, je sterke punten en behaalde resultaten laat aansluiten bij de profielschets en vacaturetekst van de potentiele werkgever. Na een aantal persoonlijke coaching gesprekken wist ik exact hoe ik mij moest presenteren met mijn CV en motivatiebrief.

Ik was overtuigd van Saskia’s bijdrage en heb haar voorgedragen bij de centrale Rabobank organisatie. Elke collega die te maken heeft met de reorganisatie van de Rabobank heeft immers baat bij Personal Branding. Saskia heeft de afgelopen periode voor mij en mijn collega’s een aantal workshops verzorgd. Met succes want ik heb, in een korte periode, een nieuwe baan verworven.

Ik heb veel geleerd en ben Saskia Postma veel dank verschuldigd.

Peter van den Berg

Manager Finance Wonen Wateringen

Saskia’s to-the-point-analyse: dan wordt je een ‘duizend-dingen-doekje’….

“Steeds meer merkte ik dat ik als interim manager het vuur niet meer voelde, het leverde me te weinig voldoening. In m’n eentje lukte het me echter niet uit te kristalliseren waar ik wél echt van ga huppelen. Als echte generalist vind ik alles leuk en weet overal wel wat van. Saskia’s to-the-point-analyse: dan wordt je een ‘duizend-dingen-doekje’….

Ik heb met Saskia het Build your Brand traject gedaan. Omdat ik tot de kern wilde komen. En omdat ik hulp nodig had bij het ontwikkelen van mijn brand. Saskia’s no-nonsens karakter en aanpak, gecombineerd met haar positieve benadering en kennis van zaken hebben me geholpen mijn bescheidenheid opzij te zetten en mijn toegevoegde waarde te formuleren. En waar ik voor sta: Alles draait om merkbeleving en enthousiasme.

Dat leek vaag, maar het was juíst de basis voor de ontwikkeling van mijn brand en de marketingcommunicatie. Ook hierbij deelt Saskia haar kennis en ervaring gul. Met als resultaat dat Buro Spark nu staat!” www.burospark.nl

Danielle van Wessem

Download het stappenplan

Laat je gegevens achter en ontvang het
Personal Branding Stappenplan.

Voornaam E-mailadres Ik ga akkoord met het privacyreglement.