Saskia Postma

Saskia Postma

NU is de tijd voor jou om je dromen waar te maken

3 februari 2020

De economie draait lekker, de markt is beter dan hij in jaren is geweest. NU is de tijd om jouw ondernemersdromen waar te maken. Wat zijn jouw stiekeme dromen voor dit nieuwe jaar? Waar wacht je nog op?  

Marcel van Driel schreef een leuk boek met als titel ‘Waanzinnige plannen’. In zijn boek geeft hij aan dat het gros van de mensen allerlei prachtige dromen hebben maar ze nooit waarmaken. Ze blijven dromen, want dromen is veilig.  

Wat heb jij nodig om je dromen dit jaar waar te maken? 

Als je op een kruispunt staat

Er zijn van die momenten in je leven dat je toe bent aan iets nieuws. Je voelt je onrustig. Je wilt heel veel, maar je weet niet goed hoe je moet starten. Je wilt een nieuwe richting inslaan, maar het voelt angstig om los te laten wat je nu hebt. Veel mensen hebben daar last van. De meest genoemde redenen waarom dromen vaak dromen blijven zijn: 

  • Je denkt dat je het niet kunt.
  • Je bent bang dat het niet zal lukken.
  • Je weet niet goed hoe je het aan moet pakken.
  • Je denkt dat je er geen tijd voor hebt.
  • Je denkt dat het (te) veel geld gaat kosten.
  • Je bent bang voor de reacties van anderen.
  • Je bent bang dat je zult slagen en dat je veilige wereld zal veranderen.

 

Waanzinnige plannen?

Bekruipt je het gevoel dat je niet ten volle benut wat het leven je zou kunnen bieden? Welke onverwachte kanten zou je bij jezelf ontdekken als je in een ander leven zou kunnen en durven stappen? Door andere klanten te kiezen, je bedrijf anders in te richten of misschien het roer drastisch om te gooien.  

Vaak laten we ons leiden door angst. En intussen zijn we stiekem een beetje jaloers op hen die hun dromen durven waar te maken. Onder het genot van een glaasje wijn kijken we graag naar die dappere dodo’s die een nieuw leven als wijnboer starten of een bed & breakfast openen in een mooi zonnig land.   

Vanuit een sterk merk naar een succesvol bedrijf

Martien en Erica volgden hun droom en kochten een oud kasteel in de buurt van Parijs dat ze samen opknapten. Hun twee dochters stonden destijds niet te trappelen om aan dit avontuur te beginnen, maar inmiddels loopt het goed met hun chambres d’hôtes. Zelfs zo goed, dat ze voor heel 2020 al zijn volgeboekt.  

Mooi om te zien wat je tot stand kunt brengen als je ergens echt voor wilt gaan. De Meilandjes kwamen in contact met Talpa Network, die hen in 2019 op de voet volgden voor de reality-serie Chateau Meiland. Met dit programma won Martien Meiland op 9 oktober 2019 de Gouden Televizier-Ring met 55 procent van de stemmen. En de populariteit van Martien en Erica is inmiddels ongekend. ‘Mensen liggen in de bosjes bij Chateau Meiland’, aldus Martien. Over zichtbaarheid en een sterk merk gesproken!  

Waarom dromen slagen 

Voor zijn boek interviewde Marcel van Driel meer dan twintig mensen die hun dromen met succes hebben waargemaakt. Ze hadden geen tijd, geen geld en niet meer zelfvertrouwen dan anderen. Ze waren niet slimmer of knapper of charismatischer dan jij en ik. Ook zij hadden vaak een stemmetje in hun hoofd dat hun vertelde dat het niet makkelijk zou zijn of dat het zelfs zou kunnen mislukken. Ook zij hadden het druk. We hebben het allemaal druk.  

Waarom zijn ze geslaagd en hebben ze hun dromen waargemaakt?  Dat komt omdat ze één ding urgent hebben gemaakt. Zij maakten hun plan, hun doel urgent. Ze zijn gestopt met denken: het kan later ook nog. Ze wisten het moet NU.   

Waar wil je later geen spijt van hebben?

Stel beslissingen niet eindeloos uit door alle mogelijkheden te blijven herkauwen, maar doe iets. Zorg dat je later niet terugkijkt op je leven met spijt. Bronnie Ware was jarenlang werkzaam als stervensbegeleider van terminale patiënten.  Ze schreef een boek waarin ze tot een aantal belangrijke levenslessen van stervenden komt. Veel mensen die op hun leven terugkijken, beseffen plots hoeveel onvervulde dromen zij hebben gehad. Zij verzuchtten:  

“Ik wilde dat ik de moed had gehad om een leven te leiden zoals ik dat wilde, en niet zoals anderen het wilden. “  

Volgens Bronnie realiseren mensen vaak niet dat geluk een keuze is. Ze blijven vastzitten in oude patronen en gewoonten. Mensen zijn bang voor veranderingen en bedriegen zichzelf door te denken dat ze gelukkig zijn, maar diep in hun hart weten ze dat het niet waar is. Vaak hoorde Bronnie:“Ik wilde dat ik mezelf gelukkiger had laten zijn. “  

Hoe wil jij straks op 2020 terugkijken?

” Als je denkt dat je het kunt, of je denkt dat je het niet kunt,  je hebt altijd gelijk.” – Henry Ford  

Als jij werkelijk gelooft dat je in staat bent om je doel te bereiken, dan gaat het je ook lukken. Succes is een keuze. Je zult moeten kiezen om ervoor te gaan terwijl je nog geen zekerheid hebt over het eindresultaat. Maar hoe groot is de voldoening als het je lukt!  

En als je tijd wilt besparen en je kans op succes aanzienlijk wilt vergroten, laat je dan begeleiden door een goede coach. Dat maakt alles vele malen gemakkelijker en leuker. Want niet iedereen is meteen zo’n sterk merk als de Meilandjes. Maar ook jij kunt vanuit een sterk authentiek merk een succesvol bedrijf opbouwen.  

Wil jij dit jaar gaan voor je dromen?

Ben je benieuwd hoe personal branding jou verder gaat helpen? Vraag dan de

gratis brand scan aan: Gratis Brand Scan

Deze scan maakt helder waar jij nu staat en wat jij nodig hebt om als adviseur, coach, consultant of trainer een ijzersterk merk in jouw markt te zijn.

blog delen met uw netwerk?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

WIL JIJ REGELMATIG TIPS EN ARTIKELEN ONTVANGEN OVER PERSONAL BRANDING?

Download het stappenplan

Laat je gegevens achter en ontvang het
Personal Branding Stappenplan.

Voornaam E-mailadres Ik ga akkoord met het privacyreglement.