Saskia Postma

Saskia Postma

Leeftijd is ook maar een getal

27 januari 2021

Met zijn 78 jaar wordt Joe Biden de oudste president van de Verenigde Staten. Nancy Pelosi wordt in maart 81 jaar maar ook zij is nog lang niet toe aan een leven in de luwte.

Leeftijd is maar een getal.

Als headhunter sprak ik soms met mensen die op veertigjarige leeftijd geestelijk al met pensioen leken. En met zestigjarigen die nog spetterden van de energie.

Stephen Covey was 58 jaar, toen hij wereldwijd bekend werd met zijn boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’. Met het succes van zijn boek als basis, startte hij het Covey Leadership Center dat nu in 123 landen actief is.

Maarten van Rossem wordt dit jaar 78. Neelie Kroes is 79 jaar. In de Volkskrant staat een kort interview met haar. Ze vertelt dat ze er nog steeds veel energie van krijgt om samen met anderen iets te verzinnen of uit te voeren.

‘Ik wil graag bijdragen, maakt niet zoveel uit aan wat. Meedoen betekent ook dat je geïnspireerd wordt door anderen.’

Ze werkt samen met de Amerikaanse voormalig politicus, diplomaat en generaal Colin Powell. ‘Die man is 83 jaar maar nog steeds zo scherp als een mes. En we hebben een financieel expert die 85 is. Dat zijn echt heel stimulerende voorbeelden. Dan valt leeftijd gewoon weg.’

Doorbreken en een sterk merk opbouwen, iets moois neerzetten waarmee je bijdraagt aan deze maatschappij, het is niet aan leeftijd gebonden.

Erik Scherder is nu zeventig jaar en brak in 2015 op 64-jarige leeftijd door met zijn optreden bij De Wereld Draait Door. In 2016 ontving Scherder de Betto Deelmanprijs, vanwege zijn uitzonderlijke verdiensten als neuropsycholoog en zijn bijdrage aan het vakgebied van de neuropsychologie in Nederland.

Zijn colleges worden omschreven als ‘colleges met een lach en een traan. Inhoudelijk tot in de details voorbereid, met ruimte voor vragen én een ‘puntje van de stoel garantie’.

Door Corona moet hij zijn optredens nu beperken maar hij staat nog graag voor een volle collegezaal, in een bomvolle studio met lopende camera’s of hij treedt op als spreker bij bijeenkomsten in het land.

Ik vind het mooi om te zien hoeveel mensen zich niets aantrekken van hun leeftijd. Ze starten met nieuwe dingen, gaan vol voor hun passie en weten hiermee het verschil te maken in hun omgeving en in de maatschappij.

Daarom wilde ik hier in mijn blog aandacht aan besteden.

Zelf ben ik 56 en ik leer iedere dag nog nieuwe dingen, ik volg graag ieder jaar weer nieuwe cursussen en ik ben een groot verzamelaar van vakinhoudelijke boeken. Alleen al over Storytelling en branding heb ik minstens 15 boeken in de kast en recent heb ik weer twee nieuwe boeken aangeschaft over de nieuwste inzichten in online marketing.

Je kunt ieder moment nog het roer omgooien. Ieder dag is een nieuwe kans om nieuwe dingen leren, om nieuwe dingen te doen. Welke dromen zou jij nog willen realiseren?

Wil je begeleiding in het proces waarbij je jouw kwaliteiten en jouw klant scherp in beeld krijgt en leert jezelf op de kaart te zetten? Mail mij dan. Ik help je graag verder.

Mail naar saskia@depersonalbrandingcoach.nl of bel mij op 06 30 623 555.

Wil je weten hoe sterk jouw merk op dit moment is en waar je mogelijkheden liggen? Schrijf je dan nu meteen in voor de gratis BrandScan.

 

blog delen met uw netwerk?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

WIL JIJ REGELMATIG TIPS EN ARTIKELEN ONTVANGEN OVER PERSONAL BRANDING?

Download het stappenplan

Laat je gegevens achter en ontvang het
Personal Branding Stappenplan.

Voornaam E-mailadres Ik ga akkoord met het privacyreglement.