Saskia Postma

Saskia Postma

Hoe social media activiteiten tot mooie ontmoetingen kunnen leiden

22 november 2013

gunfactor

 

 

 

 

 

Vorige week schreef ik een artikel dat over de gunfactor ging. Die geheimzinnig persoonlijke factor die een belangrijk verschil kan maken voor jou bij het verkrijgen van nieuwe klanten en opdrachten.

Het boek ‘De gunfactor’ van Michiel Cobben inspireerde mij daarbij. Uiteraard heeft Michiel Cobben vervolgens op social media gelezen dat ik over hem schreef. Hij vond dat leuk en zo ontstond er tussen ons een boeiende kleine mailwisseling. Het klikte wel. Het gevolg van onze offline contacten is dat wij binnenkort een afspraak hebben om eens te zien of er mogelijkheden zijn voor een samenwerking. Want zijn specifieke kennis op het vlak van sales en mijn kennis op het vlak van personal branding kunnen wellicht heel mooi op elkaar aansluiten.

Ik vond dit een leuk voorbeeld van hoe online en offline activiteiten elkaar kunnen versterken, dat ik even met je wilde delen. Overigens kreeg ik, terwijl ik deze blog schreef over mijn blog van vorige week, ook net weer een mailtje binnen van iemand die graag klant wil worden. Dit naar aanleiding van mijn blog over de gunfactor van vorige week…

Michiel Cobben schreef zelf ook een korte blog over onze ‘online ontmoeting’ op zijn eigen blogsite onder de titel:

 

Saskia en ik…

 

Saskia Postma schreef een blog over mijn boek en ik blog over haar blog over mijn boek. 

Bloggen is een vak apart en draagt bij aan je Personal Brand, volgens Saskia, en ik geloof haar. Wie niets onderscheidend weet te schrijven over wat hij kan, levert of voorstelt, die heeft anno 2013 een issue. Dat is wel een hele veilige opmerking en volgens Saskia’s website moet ik gedurfdere uitspraken doen. Ok dan, daar komtie: ‘Blog or Be Gone’. Zo, dat komt aan he? 

Je moet anno 2013 ook in staat zijn om je personal brand in klinkende munt om te zetten, kapitaliseren heet dat. Kan je allebei, dan ben je het succesnummer van de toekomst. Branding en Sales dus, die combi. Ik ga Saskia eens bellen, kijken of we samen op kunnen lopen. Ik ruik kansen. Is dat bloggen toch ergens goed voor. http://www.degunfactor.com

 

Over zichtbaar durven zijn

Afgelopen weekend waren er 36 mensen aanwezig op mijn Personal Branding event “Maak je ondernemersdromen waar’. Een leuke groep enthousiaste ambitieuze mensen ging twee dagen aan de slag met de 3 M’s van succesvol ondernemen: Merk, Marketing en Mindset.

Deze drie items vormen de essentiële basis voor jou als ondernemer om succesvol te kunnen zijn. Pas als jij je merk scherp in kaart hebt, dan kun je naar buiten treden met een goed verhaal. Om dit effectief te doen heb je een slimme marketingstrategie nodig. Maar als je niet de juiste mindset hebt en er echt voor wilt gaan, ga je al snel stranden zodra je tegenslag ondervindt.

Op deze dagen hebben we het ook uitgebreid gehad over zichtbaarheid. Zichtbaar zijn is voor veel ondernemers behoorlijk angstig. Echter om succesvol te ondernemen moet je zichtbaar zijn. Zonder zichtbaarheid geen klanten.

 

Hoe social media jouw zichtbaarheid kan ondersteunen

Social media is een geweldig handig podium om jezelf zichtbaar te maken. Maar ook is het slim om je aan te bieden als spreker. Het gebeurt mij regelmatig dat ik naar aanleiding van een masterclass of lezing klanten krijg. On en offline activiteiten kunnen elkaar geweldig versterken.

Ik heb een kleine enquête gedaan om te onderzoeken hoe de meeste deelnemers op mijn event waren gekomen. Het bleek dat een aantal van hen waren gekomen naar aanleiding van een lezing die ik voor een groep ondernemende vrouwen had gehouden. Ook via anderen hadden diverse mensen van mij gehoord. Een deel van de deelnemers was op het event afgekomen omdat zij mijn blog lazen. En een ander deel was gekomen omdat ik het event heb gepromoot op diverse groepen op Linkedin. En één deelnemer was specifiek gekomen naar aanleiding van een tweet over het event van iemand die zij kende.

Een mooie mix dus die goed weergeeft hoe je als ondernemer op verschillende manieren kunt werken aan jouw zichtbaarheid.

Wil jij een goede groei van je bedrijf realiseren? En kun je hierbij wel wat hulp gebruiken omdat je het soms ongemakkelijk vind uit je comfortzone te stappen? Wil je wel zeker weten dat je de juiste dingen doet die ook het gewenste effect opleveren?

Neem dan gerust contact met mij op. Mail naar saskia@depersonalbrandingcoach.nl of bel mij op 06 30 623 555.

 

 

blog delen met uw netwerk?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

WIL JIJ REGELMATIG TIPS EN ARTIKELEN ONTVANGEN OVER PERSONAL BRANDING?

Download het stappenplan

Laat je gegevens achter en ontvang het
Personal Branding Stappenplan.

Voornaam E-mailadres Ik ga akkoord met het privacyreglement.