Download het gratis stappenplan en ga aan de slag met jouw authentieke merk.
Saskia Postma

Saskia Postma

Hoe je als consultant boven jezelf uitstijgt

26 februari 2020

We kijken allemaal vol bewondering naar mensen als Stephen Covey, Brené Brown of Simon Sinek. Brené Brown inspireert de wereld met haar verhalen over de kracht van kwetsbaarheid. Covey staat voor leiderschap. Ook nu hij er zelf niet meer is, blijft zijn gedachtengoed actueel voor velen. En Sinek belichaamt het waarom als basis voor alles wat je doet.

Maar hoe komt het eigenlijk dat zij zo bekend zijn geworden?

 

Wat heb jij nodig om door te breken?

Zijn de inzichten van Sinek, Brown of Covey zo baanbrekend, uniek of nog nooit eerder gehoord? Zijn dit uitzonderlijk getalenteerde mensen? Ik denk eigenlijk dat ze gewoon goed zijn in hun vak maar niet uitzonderlijk goed. En hun ideeën zijn vast wel eerder gehoord of ook door anderen verwoord.

Toch zijn ze een leider in hun sector op het thema waarmee ze naar buiten treden. En ze hebben er bovendien een heel plezierig bedrijf mee opgebouwd. Ze trekken volle zalen tegen toptarieven. Ook worden ze door directies van bedrijven uitgenodigd om mee te denken over interessante strategische vraagstukken. Klinkt best aantrekkelijk toch?

 

Wat is hun geheim?

Hebben zij wellicht het charisma van een Obama, Kennedy of Martin Luthter King dat zij in korte tijd zo beroemd zijn geworden? Dat valt volgens mij ook nog wel mee. Eigenlijk mogen we constateren dat zij, net als jij en ik, hele gewone mensen zijn. Hoe zijn ze dan zo groot geworden en wat kun jij daarvan leren?

Ook zij hebben externe en interne weerstanden overwonnen. Brené Brown heeft ongetwijfeld haar bedenkingen gehad om met haar verhaal over kwetsbaarheid naar buiten te treden. Simon Sinek was aanvankelijk niet zo succesvol en is op een bepaald punt zelfs depressief geworden van zijn eigen bedrijf. Het gevoel van zingeving was toen bij hem ver te zoeken.

Covey was een onbekende universiteitsprofessor totdat hij op 58-jarige (!) leeftijd doorbrak met zijn boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap. Met het succes van zijn boek als basis, startte hij vervolgens het Covey Leadership Center dat nu in 123 landen actief is. Zo zie je maar dat het nooit te laat is om jouw doorbraak mee te maken.

 

Zij zijn in hun rol gegroeid

En die groei kun jij ook doormaken. De belangrijkste voorwaarde daarbij is dat jij een verlangen hebt om met jouw kennis, visie en met jouw persoonlijke talenten het verschil te maken voor jouw klanten. Ook jij kunt groeien in jouw leiderschap. In mijn werk als personal branding coach ontmoet ik zoveel mooie mensen die onvoldoende beseffen hoe bijzonder ze zijn.

Mensen met een stevige professionele bagage. Een prima basis dus. Maar wat hen uniek maakt is wie zij zijn als mens. Mooie intense mensen die net even anders denken, het anders willen doen, verdieping aan willen brengen maar dit met luchtigheid aan kunnen vliegen. Die passie met relativerende humor combineren. Mensen met wie je graag omgaat en met wie je graag samenwerkt.

 

Het begint allemaal bij jezelf

Niemand anders worden.

Maar meer jezelf zijn zoals je bent op je beste momenten.

Want, het gat in de markt, dat ben jij zelf.

Met al jouw dromen, talenten en ervaring!

 

Als jij jezelf durft te laten zien zoals je bent, en je kennis gaat delen op een sympathieke manier gaan mensen je volgen en waarderen. Zo bouw je consistent aan een herkenbaar brand.

Zo werd een klant van mij onlangs uitgenodigd door een directeur van een grote overheidsorganisatie. Die wilde wel eens kennismaken. Waarom? Omdat ze regelmatig kleine verhaaltjes op Linkedin zet waarin ze op een sympathieke persoonlijke manier laat zien hoe ze werkt en denkt. Dat sprak aan en werkte uitnodigend. En dus werd ze zelf uitgenodigd. Haar brand en haar reputatie groeien gestaag en haar organisatieadviesbureau groeit met haar mee.

 

Als jij denkt dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij het opbouwen van je merk en je bedrijf neem dan contact met mij op.

Mail naar saskia@depersonalbrandingcoach.nl of bel mij op 06 30 623 555. Ik help je graag.

blog delen met uw netwerk?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

WIL JIJ REGELMATIG TIPS EN ARTIKELEN ONTVANGEN OVER PERSONAL BRANDING?

Download het stappenplan

Laat je gegevens achter en ontvang het
Personal Branding Stappenplan.

Voornaam E-mailadres Ik ga akkoord met het privacyreglement.