VIP middag Personal Branding,

1 op 1 intensief met jouw merk aan de slag


De impact van je personal brand kun je afmeten aan de vraag hoe vaak je gevraagd wordt voor de dingen waarvoor je gevraagd wilt worden.“


In 1 middag naar een ijzersterk authentiek merk

Koe-paars-300x225Een sterke personal branding is essentieel voor jouw succes als ondernemer. Veel diensten van adviseurs en interim managers lijken namelijk op elkaar en dat maakt het voor de klant lastig kiezen. Jij zult je ook wel eens overweldig voelen door al die anderen die zich aanbieden aan jouw klantgroep.

Frank Kwakman deed voor zijn boek ‘de ondernemende professional, onderzoek naar de adviesmarkt. Hij constateert een forse groei in het aantal aanbieders in de markt.

Bedroeg in 2000 het aantal professionals nog ruim 375.000, in 2010 ging het al om ruim 880.000 professionals. Concurrentie en prijsdruk nemen toe. Via online marktplaatsen als Freelance.nl worden inmiddels opdrachten aangeboden met uurtarieven van 30 tot 75 euro.

De diensten die je aanbiedt, die moeten natuurlijk gewoon (minstens) goed zijn. Weet echter dit, als je succesvol wilt zijn als zelfstandig professional: Het gat in de markt, dat ben jij zelf.

Hoe ziet de VIP-middag Personal Branding eruit?

We starten met een zelfanalyse die de basis vormt voor jouw branding. Een 360 graden feedback uit jouw omgeving vormt onderdeel van de analyse. De zelfanalyse en de 360 graden feedback krijg je vooraf gemaild om thuis mee aan de slag te gaan als voorbereiding voor deze dag. Vervolgens hebben wij samen een inspirerende middag waarin we intensief jouw loopbaanstappen, ervaring en successen bespreken. We diepen samen uit wat jouw belangrijkste persoonlijke kwaliteiten zijn, waarin jij je kenmerkt als expert en voor welke opdrachten jij graag in beeld wilt zijn. Dat alles resulteert in jouw eigen unieke brand.

 Wat levert een VIP-dag Personal Branding jou op?

  1. Je hebt een goed beeld van je talenten, kwaliteiten, passie, eigenaardigheden en drijfveren (opgesteld aan de hand van een diepgaand interview, zelfanalyse en 360 graden feedback uit jouw omgeving).
  2. Je bent in staat om een aansprekende elevator-pitch te houden waarmee je jezelf op sterke wijze kort en bondig kunt presenteren.
  3. Je hebt in kaart wat jouw unieke toegevoegde waarde is én welke opdrachten/klanten bij jou passen.
  4. Je hebt een wervend verhaal en LinkedIn profiel waarmee je opdrachten naar je toetrekt.

Als je het bovenstaande goed in kaart hebt gebracht, ben je in staat om daadwerkelijk te geloven in jouw toegevoegde waarde. En dan ga jij dat ook uitstralen. Pas als jij gelooft in jouw toegevoegde waarde, gaan jou klanten in jou geloven. En dan ga je de leukste klanten en opdrachten naar je toe trekken!


 

Wat reacties van klanten die jou voorgingen in het aanscherpen van hun Personal Branding

Ik heb Saskia Postma benaderd omdat ik mezelf beter wilde profileren op de markt, zodat ik gevraagd zou worden voor opdrachten i.p.v. zelf erg veel aan acquisitie te doen. Daarnaast wilde ik m’n kwaliteiten beter leren kennen en ontdekken waar ik voor sta, zodat ik me beter kon presenteren. Saskia is een ervaringsdeskundige met een passie voor haar vak. Dat inspireerde mij, zodat ik ook enthousiast werd en nog meer in beweging kwam. Door dit traject profileer ik mezelf en mijn business als interim HR adviseur/manager en loopbaancoach doelgerichter. Weet beter welke kwaliteiten ik in huis heb en hoe ik die kan inzetten bij het bereiken van mijn doelen.

– Lia Romein

Ik ben bij Saskia gekomen omdat ik mezelf sterk(er) in de markt wilde kunnen neerzetten, met een goed ‘verhaal’ (CV) en een duidelijke focus in mijn profilering. Ik vond haar aanpak heel praktisch, overzichtelijk en behapbaar. Ik had er direct een goed gevoel bij. Saskia kan de voor mij complexe zaken heel simpel maken, en dat ook nog eens op een hele leuke sympathieke manier uitleggen. Aan de manier waarop zij zaken uitlegt, dacht ik telkens ‘ja natuurlijk, wat is dat ook eigenlijk logisch’. Ik vond het prettig dat Saskia zo praktisch en to-the-point is ingesteld. Geen poespas of ingewikkeld gedoe. En ze kan goed luisteren en de juiste vragen stellen, met een leuke dosis humor. Het traject met Saskia heeft mij een veel beter beeld van mijn kwaliteiten opgeleverd en ook weet ik nu van waar ik me op wil richten (mijn focus). Daarnaast heb ik nu een prachtig CV / portfolio dat ik goed kan inzetten in mijn profilering.

– Hannah van der Leij, projectmanager/adviseur duurzaamheid

Ik heb Saskia benaderd omdat ik van alles deed, maar het leek of al die zaken niets met elkaar te maken hadden. Ik had 4 (of 5) kaartjes op zak en afhankelijk van de persoon en setting had ik een ander verhaal. Soms over de installatie van duurzame maatregelen in gebouwen, dan weer over persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en weer een andere keer over het stimuleren van burgerkracht bij bewoners. Maar ik was op zoek naar MIJN verhaal. Wat was nou mijn bijdrage in al die initiatieven die ik had lopen: van energiebesparing bij sportverenigingen tot workshops over burgerkracht. Door de gesprekken met Saskia heb ik nu een logische positionering voor mijzelf, die ik makkelijk kan vertellen aan klanten en waarin mijn diverse opdrachten en ervaringen een plek hebben gekregen.

– Penny Nugteren, interimmanager, adviseur

Ik heb Saskia Postma als coach gekozen vanwege haar specialisme in personal branding. Saskia heeft mij uitstekend geholpen om een duidelijk persoonlijk profiel te maken dat recht doet aan wie je bent en wat je kunt. Saskia is goed in het herkennen van kwaliteiten, van datgene wat specifiek is in mijn aanpak of werkwijze en van de rode draad in het geheel. Zij is een plezierige gesprekspartner die goed kan luisteren en teruggeven wat ze heeft gehoord. Ik heb haar ervaren als een warme persoonlijkheid die investeert in haar cliënt en last but not least heel professioneel te werk gaat in haar specialiteit van personal branding.

– Lizzy Plaschek Bestuurder St. de Vrijeschool Noord en Oost Nederland

De reden dat ik contact heb gezocht met Saskia, is dat ik na het maken van meerdere CV’s merkte ik dat ik op mijn CV onvoldoende uit de verf kwam. Ook vond ik het moeilijk om tot de kern te komen, zeker na een hele brede werkervaring van 30 jaar!! Ik heb voor Saskia gekozen o.a. omdat zij op internet erg actief is en mij triggert met alle informatie en kennis die zij deelt. Haar aanpak heb ik vanaf het eerste moment als zeer positief ervaren. De ondersteunende tools hebben me geholpen om tot mijn verhaal te komen. Uit mijn verhaal heeft zij vervolgens de kern gefilterd. Het heeft mij een aansprekende profilering opgeleverd. Een mooi eindproduct waar ik trots op ben en wat ik aan anderen durf te laten zien. Daarnaast heb ik een verhaal te vertellen doordat ik nu de kapstokken ken waar ik mijn verhaal goed aan kan ophangen. Ik zou haar aanbevelen aan anderen die overwegen met Saskia in zee te gaan om de volgende redenen: Saskia is iemand die goed luistert, tot de kern weet te komen, structuur biedt en je pas laat gaan als er een voor beide goed eindproduct is gecreëerd.

– Hennie de Ruiter, organisatieadviseur

 

Wil je nu echt aan de slag met jouw personal branding?

Heb je zin om op een slimme en effectieve manier met je persoonlijke merk aan de slag te gaan?

Stuur mij dan even een mailtje via saskia@depersonalbrandingcoach.nl

Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op!