Met een sterk merk naar een succesvol bedrijf

Voor adviseurs, trainers, coaches of interim managers bomvol ambities

❖Je wilt een vliegende start maken met je bedrijf.

❖Je bent toe zijn aan betere opdrachten. Opdrachten waar je echt je tanden in kunt zetten. 

❖Je wilt groeien met je bedrijf; meer omzet en leukere klanten.

Dus wat doe je dan?

Je dwingt jezelf om ‘aan acquisitie’ te doen’. Je belt wat rond, vangt vaak bot. Je legt de nodige bezoekjes af, drinkt hier en daar een kop koffie. Praat wat bij. En je hoopt dan maar dat ze nog eens aan jou denken als er een opdracht speelt. Behoorlijk tijdrovend en vaak weinig effectief.

 • Je hebt er een hekel aan met jezelf te moeten leuren
 • Je vindt het lastig klanten te overtuigen van jouw toegevoegde waarde
 • Je bent zo'n generalist dat mensen je vaak niet goed kunnen plaatsen
 • Je hebt zoveel in huis maar je doet niet het werk dat daarbij past
 • Je wilt doorbreken naar een hoger niveau in je ondernemerschap.
 • Je wilt jouw eigen markt realiseren in plaats van achter opdrachten aan te jagen.

Het belang van een sterk personal brand

Het wordt voortdurend drukker op de markt. Nederland telt inmiddels 97 duizend adviesbureaus, waarvan 90 procent eenmanszaken. Veel diensten van adviseurs, trainers, coaches en interim managers lijken bovendien op elkaar en dat maakt het voor klanten lastig kiezen. Daarom is een sterke personal branding essentieel voor jouw succes als ondernemer.

​    Het gat in de markt, dat ben jij zelf. Jij bent je bedrijf!

Stel je eens voor hoe het zou zijn als je precies weet wat je moet doen om de meest leuke klanten en opdrachten naar je toe te trekken. Dat jouw klanten je expertise waarderen en bereid zijn er goede prijzen voor te betalen. Dat je je bedrijf precies zo kunt inrichten als bij jou past.

Dat je vol zelfvertrouwen met het juiste verhaal zichtbaar bent in jouw markt zodat ze echt niet meer om jou heen kunnen. Dat is absoluut mogelijk en jij kunt het leren in dit online programma

​Wat mij betreft is deze training een aanrader met 4 sterren voor wie een eigen bedrijf wil starten en geheel in eigen tijd en tempo concrete, heldere ondersteuning zoekt hierbij!

De training bevat een logische stapsgewijze opbouw. Het online uitwerken van de opdrachten ordent je gedachten tot een fantastisch resultaat. De begeleiding was prima. Wanneer gewenst was Saskia direct beschikbaar met een snelle respons op elk moment in de week. Via Skype en mail hebben we regelmatig contact gehad en daarnaast hebben we een middag bij haar op kantoor samen aan de teksten van mijn website gewerkt. Het traject heeft mij veel opgeleverd: helder zicht op mijn klanten en mijn bedrijf, alsook een versterkt rotsvast vertrouwen. 

​Jeroen Wonders             executive coach en trainer van talent

Ik werkte als zzp'er   maar voelde dat ik nog een laatste slag moest maken om echt ondernemer te zijn. Eerst heb ik geprobeerd om te brainstormen met mensen uit mijn netwerk ( dat kost niks ) maar dat leverde niet veel op. Toen sprak ik Saskia en zei in korte tijd zoveel belangrijke dingen dat ik dacht: " nu moet ik echt aan de bak ." Saskia heeft een hele heldere visie op je mogelijkheden als ondernemer. Ik heb ongelofelijk veel geleerd en hele mooie resultaten bereikt. In feite heb ik geleerd hoe ik op een authentieke manier marketing kan doen.                                                                    Met als resultaat dat de opdrachten en klanten nu aan alle kanten op mij afkomen. En dat ik door mijn accountant werd gefeliciteerd met mijn mooie omzet.

Marije Verstegen           specialist in persoonlijke- en teamontwikkeling

Onlangs op een bijeenkomst ben ik overspoeld door positieve reactie en mensen die het woord "jaloers" in de positieve context gebruikten over de site en mijn persoonlijke verhaal dat ik een jaar geleden samen met jou was gestart met ten aanzien van mijn personal branding. Ik kreeg vaak te horen dat ik goed bezig ben met een mooie whitepaper, nieuwsbrief etcetera.                                                                                             ( En Sas, jouw naam is dus een aantal keren genoemd tijdens de presentatie :-) ) Heel veel dank nogmaals!!!  

                                          Erik Overdick                   Consultant en interimmanager

Nooit gedacht dat ik nog eens volle zalen zou trekken

Personal branding heb ik zelf ook echt moeten leren. Jezelf nadrukkelijk profileren daar had ik vroeger een enorme hekel aan. Het moet toch genoeg zijn om gewoon je werk goed te doen, dacht ik altijd. Maar op het werk had ik collega’s die zichzelf heel nadrukkelijk naar voren schoven en die hadden aanzienlijk meer succes. Werden meer gewaardeerd leek het ook wel. Ik ben daarom al in het begin van mijn loopbaan op zoek gegaan naar de regels van het spel. Om ze vervolgens op mijn eigen manier toe te passen. En ik ontdekte dat ik veel mensen hiermee kon helpen. In mijn rol als headhunter merkte ik dat veel sollicitanten het lastig vinden hun kwaliteiten goed onder woorden te brengen. Zij hebben vaak geen flauw idee waarin zij zich echt onderscheiden, omdat ze juist datgene waarin ze goed zijn eigenlijk maar heel gewoon vinden.

Bijna twintig jaar heb ik als adviseur gewerkt bij diverse gerenommeerde adviesbureaus. Ik was daarbij altijd verantwoordelijk voor mijn eigen omzet. Alle salestrainingen van de bekende bureaus heb ik mogen volgen van mijn werkgevers. Zet mij aan tafel bij een potentiële klant en het komt wel tot een opdracht. Maar ‘met mezelf leuren’ om aan tafel te komen, dat wekte bij mij geen gevoel van grote vreugde op. Omdat ik het idee had dat ik als ondernemer gedwongen zou zijn voortdurend acquisitie te plegen om mijn bedrijf levensvatbaar te maken, bleef ik lang aarzelen om voor mezelf te beginnen. Toen heb ik geleerd hoe ik klanten kan werven zonder aan koude acquisitie te doen’. En dat maakte ondernemen leuk. Want het kan gelukkig echt anders.

Aan koude acquisitie doe ik niet meer. Toch ik heb door middel van persoonlijke marketing en slimme inzet van social media in de afgelopen zes jaar een mooi gezond bedrijf opgebouwd. Regelmatig word ik voor lezingen en presentaties gevraagd. Mijn werkweek bedraagt maximaal vier dagen per week. Ik werk gemiddeld tien maanden per jaar en maak ook veel tijd vrij om leuke dingen te doen, en voor vakanties. Daarbij draai ik een hele plezierige omzet. Ook mijn klanten help ik op deze manier vanuit een sterk merk een succesvol bedrijf op te zetten.

Een effectieve aanpak om je bedrijf succesvol op de kaart te zetten

Hoe zet jij je bedrijf succesvol op de kaart? Het begint allemaal bij jou als persoon. Want mensen doen zaken met mensen. Jij bent je bedrijf en je klanten kiezen voor jou. Het is belangrijk dat je door middel van een treffende presentatie meteen duidelijk kunt maken wat je te bieden hebt.

 • Je brengt jouw ijzersterke authentieke merk in kaart. Nu kun jij klanten gaan aantrekken want voortaan kun je glashelder aangeven wat je hen te bieden hebt.
 • Wanneer je jouw authentieke merk en jouw unieke aanbod voor een duidelijke doelgroep kunt combineren, heb je een goede basis voor een slimme en succesvolle marketingaanpak. Voortaan werf je systematisch klanten.
 • Wanneer je een wervende website kunt maken, kun je 24 uur per dag verkoop genereren. Voortaan krijg je méér klanten, terwijl je minder moeite doet.    
 • Wanneer jij social media effectief leert inzetten, trek je heel gericht klanten naar je toe. Voortaan zoeken ze jou op, in plaats van jij hen.                                                                                       

“ Ik heb een eigen adviesbureau opgericht en heb goede vooruitzichten. Nogmaals bedankt voor alle goede dingen die je me hebt meegegeven. Ik ben je daar erg dankbaar voor, zonder jouw inbreng had ik deze groei waarschijnlijk niet doorgemaakt. Bedankt.”  - Albert van der Laan

______________________________________________

Klanten krijgen zonder koude acquisitie

Door het maken van een gerichte keuze voor jouw ideale klant – en jouw niche in de markt, gaan klanten zich herkennen in jouw aanbod. Voortaan kun je heel duidelijk communiceren welke problemen je voor hen oplost.

” Het heeft er tevens toe geleid dat ik de leukste interim opdracht in jaren heb gekregen. Een geweldige veranderopdracht op een stevig senior managementniveau. Echt een opdracht waar ik mijn tanden in kan zetten en waar ik veel energie, plezier en voldoening aan beleef. Weet dat ik jou hiervoor nog steeds bijzonder dankbaar ben! “ - Rob van Betuw, Senior manager Klantketenmanagement a.i.

“ Hoi Saskia, Dit zal je leuk vinden om te horen! Ik ben vandaag benaderd door een dame uit Brussel die geraakt was door mijn blog. Na een leuk Skype gesprek, een coachingstraject gescoord! Dank voor het af en toe meekijken en dat je me iedere keer weer het zetje geeft om toch vooral door te gaan!”

“Het heeft me meteen een baan opgeleverd. Binnen één dag. Op jouw vraag of ik je zou aanbevelen op een schaal van 1 tot 10 kan ik volmondig antwoorden met een tien. Ik heb het ook al gedaan bij een paar mensen. Maar soms zijn ze dan nog niet zover. Of er was er eentje bij die hikt er dan tegenaan dat zoiets geld kost. Dan denk ik, als ik niet had geïnvesteerd in jou, had ik nu die baan niet gehad.” - N.N. interim manager en executive coach

______________________________________________

Helder kunnen aangeven wat jou onderscheidend maakt

“Zo af en toe is het goed om eens scherp te kijken naar je eigen bedrijf. Dat heb ik gedaan en daarbij ook eens goed nagedacht over mezelf; vind ik het leuk wat ik doe? Wil ik dat de komende jaren ook doen? Wat wil ik voor nieuws doen? Waar wil ik in groeien? Eigenlijk kan je zeggen heb ik mezelf een counseler gegund, zoals ik zo vaak anderen in organisaties, waar ik opdrachten vervul, naar verwijs vanuit mijn HR expertise. Saskia Postma is voor mij de counseler geweest. Dat was een fantastisch traject. Ik kan haar aan iedereen aanraden, als je jezelf de vraag stelt; doe ik nog wat ik wil doen?” - Ina Huising, interim manager

“ Saskia heeft ons bewust gemaakt van de typische kenmerken die wij onszelf in cv’s toe-eigenen maar eigenlijk niets persoonlijks zeggen. Ze heeft ieder van ons geholpen om tot een persoonlijk profiel te komen en dat ook naar elkaar te pitchen. Zowel de individuele sessies als de gezamenlijke workshop heb ik als prettig ervaren. Intern heeft het ons enorm geholpen om iedereen in zijn/haar kracht te zetten, omdat duidelijk werd waar wij energie van krijgen. Van opdrachtgevers krijgen wij terug dat onze personal branding profielen echt vertellen wie wij zijn en waarin wij ons onderscheiden. - Victor Ludlam, oprichter BLUE ocean Community, een samenwerkingsverband van zelfstandige senior portfolio- en risicomanagementprofessionals.

______________________________________________

Weten hoe je jezelf overtuigend presenteert

“ Ondanks dat ik al 8 jaar als interim manager werk en veel opdrachten heb gedaan bij aansprekende bedrijven bleef ik telkens zoeken naar nieuwe opdrachten. En merkte ik dat mijn trackrecord niet altijd tot succes leidde bij het verwerven van een opdracht. Saskia hield me op een positieve manier een spiegel voor om te komen tot de kern van mijn ambities en toegevoegde waarde. Vrij snel na de start van onze sessies stond er weer een gesprek op de rol bij een opdrachtgever waarbij de gesprekspartner geen vakgenoot was en…succesvol! Dankzij de hulp van Saskia. – Rob Tijdeman, interim manager

“ Ik was op zoek naar MIJN verhaal. Wat was nou mijn bijdrage in al die initiatieven die ik had lopen: van energiebesparing bij sportverenigingen tot workshops over burgerkracht. Door de gesprekken met Saskia heb ik nu een logische positionering voor mijzelf, die ik makkelijk kan vertellen aan klanten en waarin mijn diverse opdrachten en ervaringen een plek hebben gekregen”. – Penny Nugteren, adviseur

______________________________________________

Effectieve marketing en verkoopvaardigheden leren. Zodat je klanten overtuigt

Ik heb nu duidelijke keuzes gemaakt en heb deze verwoord in mijn (herschreven) website. Dit heeft voor meer profilering, focus en meer structuur gezorgd. Daarnaast ben ik goed te herkennen voor mijn doelgroep en trek ik potentiële klanten makkelijker naar me toe.– Andrea van Aken, trainer

“ Saskia hielp me bij het vertalen van mijn wensen naar een concreet stappenplan voor op mijn website en biedt een verfijnde marketingaanpak die helemaal van deze tijd is. En makkelijk te volgen. Bovenal is Saskia een fijn mens die mij veel vertrouwen geeft deze weg in te slaan. Inmiddels is mijn eerste blog gepubliceerd en die is door ruim 100 contacten gelezen via Linkedin. Hoe bijzonder is dat! Ik ben dan ook heel blij dat ik Saskia destijds heb benaderd voor hulp. Ik ben fan en raad haar graag aan bij anderen. – Anneke Boonstra, organisatie adviseur

______________________________________________

Een website die voor jouw verkoopt

“ Wat ik erg prettig vond waren de praktische hulpmiddelen en voorbeelden waardoor ik veel zelf kon doen. Je moet toch uiteindelijk zelf bepalen wat je neer wilt zetten en dat proces moet je zelf doorgaan. Haar begeleiding hierin was heel relaxt, open en meedenkend. En inspirerend! Het traject heeft me een helder beeld op mijn markt opgeleverd, wat heeft geresulteerd in een website waar ik trots op ben. Hierbij heeft Saskia ook meegedacht met mogelijke teksten voor de site en hoe je je doelgroep kan laten merken dat je ‘bestaat’. Zo ik heb ik een eigen E-book geschreven en andere teksten. Super leuk om te doen! Ik schrijf met nog meer plezier. Inmiddels heb ik mijn E-book op Linkedin, Facebook en Twitter aangeboden. Best spannend…. Maar wat heb al veel reacties gekregen! Wat een kick geeft dat, zeg. Dank voor jouw hulp! – Marie-Louise Dibbets

“ Saskia had snel door, waar ik mee verder kon en reikte mij manieren aan om een breder publiek te bereiken. Al met al heeft zij me op bepaalde sporen gezet en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor. Mijn webwinkel heeft door het bredere publiek ook een boost gekregen. Vele klanten komen vaak terug en maken reclame voor de shop.Het traject heeft mij nieuwe opdrachtgevers en klanten opgeleverd, omdat mijn vindbaarheid enorm was gestegen. -José Melein, Woonstins

​       Vanuit een sterk merk naar een succesvol bedrijf

Graag help ik jou om je merk en je bedrijf op de kaart te zetten

 • Alles wat ik heb geleerd, door studie en praktijk, deel ik met jou
 • Los van de jaren aan marketingkennis die ik al had, heb ik de laatste 5 jaar alleen al voor ruim 17.500 euro aan opleidingen gevolgd.
 • Opleidingen voor business coaching, diverse social media opleidingen, master in copywriting, het ontwikkelen van webinars en online trainingen, storytellig etc. Ook lees ik meestal 4 managementboeken en marketingboeken tegelijk.
 • Alle kennis in dit programma is door mij en mijn klanten succesvol toegepast in de praktijk, Jij kunt hier uit putten en hoeft zo zelf niet het wiel uit te vinden.

Dit programma is perfect geschikt voor jou:

 • Als jij door wilt breken naar een hoger niveau in je ondernemerschap.
 • Meer vrijheid en voldoening wilt.
 • Je eigen markt wilt realiseren in plaats van achter opdrachten aan te jagen.
 • Gedreven bent om nieuwe dingen te leren.

​                                      Hoe werkt het?

In drie maanden doorbreken naar nieuwe resultaten

Je kunt deze training in je eigen tempo volgen (alle online lessen zijn thuis te volgen op het moment dat het jou uitkomt).

Iedere week krijg je een les waarin ik je in online webinar door de materie heen leidt en daar zit dan een werkboekje met handige oefeningen die je zelf kunt maken. En als je een week geen tijd hebt gehad om mee te doen, kun je dat gewoon op een ander moment inhalen.

Theorie, E-books en allerlei handige templates en concrete acties die je zelf makkelijk kunt toepassen.

In de loop der jaren heb ik veel materiaal ontwikkeld om mijn klanten goed te begeleiden. Bijna al dit materiaal vind je terug in deze training, o.a. in de vorm van E-books en handige stappenplannen.

Antwoord van mij op al je vragen.

In deze training heb ik de antwoorden verwerkt op heel veel vragen die mijn klanten stelden als ik 1=op-1 met hen werkte. Je zult dus merken dat het heel goed te volgen is in de vorm van een doe-het zelf-versie.

Als je echter kiest voor de premium versie of het VIP programma, krijg je bovendien persoonlijke begeleiding van mij.

​Vier modules, 12 lessen

Je ontwikkelt jouw authentieke merk

 • Aan de hand van een inspirerende zelfanalyse en 360 graden feedback breng je jouw persoonlijke merk(template) in kaart.
 • Je sorteert al jouw bagage in een unieke branding mix.
 • Aan hand van de krachtige principes van Power Branding ontwikkelen we jouw unieke Power Brand.
 • Je ontwikkelt jouw unieke merkverhaal en elevator pitch.

Je brengt jouw markt in kaart

 • Je brengt jouw persoonlijke markt in beeld en de thema’s waar jij op in kunt spelen.
 • Je ontwikkelt een scherp beeld van jouw ideale klant. zodat je die effectief met jouw boodschap kunt bereiken.
 • Je maakt een onweerstaanbaar aanbod en leert hoe je hiervoor goede prijzen vraagt. 
 • Je ontwikkelt aansprekende cases die illustreren hoe jij je vakgebied beheerst.

Alle geheimen van effectieve communicatie

 • Je leert hoe je een expertstatus opbouwt.
 • Hoe je met effectieve content marketing en inzet van social media een stroom aan klanten aan kunt trekken.
 • Hoe je een contentplan maakt en welke mogelijkheden er hierin allemaal zijn. Zodat je kunt kiezen wat bij jou past.
 • Hoe je magie in de presentatie brengt (online en offline); effectieve verkoop- en presentatievaardig-heden.

Een website die voor jou verkoopt

 • Je leert hoe je een uitgekiende website maakt waarmee je klanten aantrekt.
 • De beste structuur en teksten; alle ins en outs van neuromarketing (effectief verkopen via je website)
 • Hoe je met een ‘banaan’ op je site je klant tot actie aanzet.
 • Wat een mailinglijst met trouwe lezers voor jouw bedrijf kan betekenen en hoe je die krijgt.

​Masterclass succesvol en winstgevend bloggen

 • Mijn populaire blogworkshop die ik al vele malen heb gehouden nu in een uitgebreide versie, een hele dag alle ins & outs van succesvol bloggen.
 • Het POWER-model waarmee je zelf overtuigende blogs opbouwt.
 • Free-writing techniek waarmee je in een kwartiertje een blog schrijft.
 • Op de dag zelf al maak jij ook al jouw eerst blogartikel.

Tijdens de workshop werd stapsgewijs duidelijk hoe je het schrijven van een blog aanpakt; we brachten dat ook meteen in de praktijk. De tijd vloog voorbij en aan het eind van de middag hadden we een blog geschreven. Het was erg nuttig en ook geanimeerd. Een eye-opener dat ik met een paar tips in korte tijd een leuk verhaal kan schrijven. Het werkte echt.

“Superleuk om te doen! Ik schrijf met nog meer plezier. En wat heb ik al veel reacties gekregen! Wat een kick geeft dat zeg”

Basis               programma  

1.497,- euro ex btw.   

12 modules: vanuit een sterk merk naar een succesvol bedrijf                   

Alle handige checklists, templates, beproefde modellen, marketingplan

Bonus;                                Facebook advertising training 

Bonus;                                      Effectieve salespagina's schrijven

Inschrijven betalen in 1 keer

​Ik wil graag betalen in termijnen

Best Choice  programma

1.997,-  euro ex btw.    

12 modules: vanuit een sterk merk naar een succesvol bedrijf

Alle handige checklists, templates, beproefde modellen, marketingplan

LIVE Masterclass                   Succesvol en winstgevend bloggen                    

4 x 45 minuten skype coaching

Bonus;                                     Facebook advertising training 

Bonus;                                      Effectieve salespagina's schrijven

    Inschrijven betalen in 1 keer

​Ik wil graag betalen in termijnen

VIP programma

2.497,- euro ex btw.  

12 modules: vanuit een sterk merk naar een succesvol bedrijf

Alle handige checklists, templates, beproefde modellen, marketingplan

LIVE Masterclass                   Succesvol en winstgevend bloggen                    

6 x 1 uur 1 op 1 coaching met mij en antwoord op al je mail met vragen

VIP middag                              Een hele middag samen met mij doorpakken op je merk en/of marketing

Bonus;                                     Facebook advertising training 

Bonus;                                      Effectieve salespagina's schrijven

Inschrijven betalen in 1 keer   

​Ik wil graag betalen in termijnen

Klik op jouw programmakeuze (basis, premium of VIP) en op de investeringsmogelijkheid die jou het beste uitkomt om je in te schrijven. Je kunt in 1 keer betalen of in 3 maandelijkse termijnen. Je komt in een beveiligde omgeving om je in te schrijven en je investering via Ideal te voldoen. 


Dit programma is geschikt als je een vliegende start wilt maken met je onderneming maar ook als je al een tijdje bezig bent en wilt groeien met je bedrijf.Terugkijkend kan ik zeggen het was de investering meer dan waard. Het heeft mij veel inzicht gegeven. Ook heb ik een marketingplan en heb ik geleerd hoe ik social media kan toepassen binnen mijn bedrijf! Maar belangrijker nog, ik ben ertoe aangezet om daadwerkelijk stappen te maken. Iets wat anders nog jaren had kunnen duren. En daar ben ik erg blij mee!" - Jenny Koch, Financieel Coach

​                           Misschien heb je nog vragen?

Vaak hoor ik bijvoorbeeld: Hoe werkt zo'n online training? Een online training is een bijzonder effectieve manier om aan je merk en bedrijf te werken. De lessen leiden je in overzichtelijke stappen door het hele proces. Iedere week krijg je een les waarin ik het onderwerp toelicht in een online presentatie en daar zit een werkboekje met handige oefeningen die je vervolgens zelf kunt maken. Je werkt thuis in een rustige omgeving zonder afleiding. Al schrijvend kun je makkelijker de zaken op een rijtje zetten voor jezelf. En je kunt als je dat wilt langer tijd aan bepaalde onderwerpen besteden. Eerst thuis zelfreflectie om vervolgens met mij door te pakken in de coaching.

Schroom niet contact op te nemen als jij nog een vraag hebt via saskia@depersonalbrandingcoach.nl                             of bel mij op 06 30 623555.

Hartelijke groet,

Top