Saskia Postma

Saskia Postma

De zeven successleutels voor een bloeiend bedrijf

17 april 2013

 

 

Afgelopen week was een topweek. Alleen al het feit dat het eindelijk (af en toe) mooi zonnig weer was, maakte mij een blij mens. Alle planten die nu vol knoppen schieten. Eindelijk is het echt lente! Zoals de natuur nu weer volop in bloei schiet, hoop ik voor jou dat jouw bedrijf dit jaar een mooie bloei door mag maken. Voor sommige zzp-ers is het echter nog volop winter in hun bedrijf. Hoewel ze heel veel moeite hebben gedaan om zaadjes te planten voor nieuwe opdrachten, lijkt de grond nog koud en onvruchtbaar.

 

Zeker nu de economie niet echt meewerkt voor jou als ondernemer, is het soms lastig om te blijven geloven in je eigen kracht. Opdrachten lijken te stagneren. Je vraagt je af of je meer moet gaan acquireren. Je vraagt je wellicht af of je nog op het goede spoor zit. Ben jij aan het sappelen, voel je je onzeker en wil je graag antwoorden hoe je het anders aan kunt pakken? Kom dan naar mijn event op donderdag 16 mei.

Ik wil je dolgraag helpen. Op deze dag leer ik je alles over de zeven successleutels, de belangrijke geheimen die je nodig hebt om op een slimme en leuke manier succesvol te ondernemen.

 

Wil jij ook minder werken en meer verdienen? Dat kun jij ook leren.

Ondernemen kan zo leuk zijn! Als je maar weet hoe je het aan moet pakken…

Uit eigen ervaring weet ik wat het is om te worstelen met het vinden van een goede focus en de juiste vorm voor jouw ondernemerschap. Ik heb allerlei vormen van werk en ondernemerschap uitgeprobeerd, en ken zowel de voordelen als nadelen:

 

  • Ik heb jarenlang in loondienst gewerkt, waarbij ik verantwoordelijk was voor mijn eigen klanten en opdrachten. Hoewel ik redelijk veel vrijheid had, miste ik uiteindelijk toch de mogelijkheid om echt helemaal mijn eigen stempel op mijn werk te zetten.
  • Daarna ben ik korte tijd verbonden geweest aan een franchise organisatie. Dit kostte mij echter jammer genoeg meer dan het mij aan omzet opleverde.
  • Vervolgens heb ik een paar jaar gewerkt als zelfstandig interim-manager. Hoewel ik genoeg werk had en het uitstekend verdiende, voelde het ‘interimmen’ voor mij niet goed. Ik kon er te weinig van mezelf in kwijt. Ik wilde liever trainen en coachen.
  • Ik heb een tijdlang als hybride ondernemer gewerkt, waarbij ik – naast een parttime baan – mijn bedrijf heb uitgebouwd.
  • En uiteindelijk was er geen houden meer aan: mijn bedrijf was dermate gegroeid, dat ik de overstap naar fulltime ondernemerschap heb gemaakt.

 

Lessons learned

Wat ik in de loop van de jaren heb geleerd, is hoe belangrijk goede gerichte businessmarketing is voor het succes van jouw bedrijf. Daarnaast is het mogelijk om je bedrijf op een slimme manier laten groeien door te kiezen voor bepaalde manieren waarop je goede inkomen verdient, en het vermijden van andere. Niet langer meer een urenfabriek draaien maar een bloeiend bedrijf opbouwen, waarin je op een gestructureerde manier werkt aan je bedrijf in plaats van in je bedrijf. Voel je het verschil?

Honderden mensen zijn jou in de afgelopen jaren voorgegaan en hebben een succesvol bedrijf opgebouwd waarin ze meer dan een ton verdienen. Zij hebben in zichzelf en in hun bedrijf geïnvesteerd, een mooie groei doorgemaakt met een ruime omzet en meer vrije tijd als resultaat. En dat resultaat is voor iedere ambitieuze zelfstandige professional bereikbaar!

 

Jouw unieke merk verbinden aan jouw unieke aanpak maakt succes bijna onvermijdelijk

Zoals ik al eerder aangaf is jouw unieke merk de basis waarmee jij je eigen klanten aan kunt trekken die bij jou passen. Maar niet alleen ben je uniek als persoon, je kunt jouw diensten ook uniek en duidelijk herkenbaar maken voor jouw klant! Wanneer je jouw authentieke merk en je unieke aanbod voor een duidelijke doelgroep kunt combineren word je zo goed als onweerstaanbaar voor jouw klanten.

 

Je diensten uniek maken door ze te ‘productiseren’

We noemen dit ‘productiseren’. Je maakt feitelijk producten van je dienst met een duidelijke naam en duidelijke stappen die de klant gaat nemen om zijn resultaten te bereiken. Ook geef je een scherpe omschrijving van het resultaat dat jouw klant behaalt als jij deze stappen doorloopt. Je maakt daarmee de waarde van je zo aantrekkelijk, dat mensen onmiddellijk “ja” willen zeggen. Het levert jouw klanten iets op dat voor voor hen bijzonder waardevol is.
Bedenk hierbij; hoe meer waarde, hoe hoger je kunt prijzen.

 

Je kunt je onderscheiden door unieke elementen in dit stappenplan in te brengen die anderen niet bieden.

Het leuke is dat je hier eindeloos veel variaties mee kunt maken. Je kunt het hele ‘systeem’ als dienst verkopen. Maar je kunt er ook voor kiezen om juist specifieke onderdelen van je stappenplan uit te lichten en aan te bieden. En dat kunt je weer op allerlei verschillende manieren doen. Je kunt kiezen voor workshops, VIP-dagen, teleseminars of voor online thuisstudie via email. Of je combineert een aantal elementen.

Hiermee kun je ook je klanten beter bedienen. Met een online studie kun je klanten een relatief goedkope dienst aanbieden die als voordeel heeft dat ze er gewoon thuis mee aan de slag kunnen. Klanten kunnen zo eenvoudig kennismaken met jouw diensten. Waarna ze vervolgens de stap kunnen maken naar een duurder ‘product’ omdat ze hun kennis verder willen verdiepen. Een volgende stap zou dan een VIP-dag kunnen zijn of een groepstraining. Mogelijkheden te over.

Het is overigens wel zaak om dit op de juiste manier op te zetten en hierin wat begeleiding te vragen. Je kunt namelijk ook het risico lopen dat je het strategisch gezien niet handig aanpakt en dat je klanten alleen maar blijven hangen in het afnemen van goedkope diensten. Of je hebt maanden werk verzet voor een leuk online programma, maar achteraf is je mailinglijst nog niet groot genoeg om hiervan genoeg programma’s te verkopen. Dan heb je heel veel werk verricht en toch nog weinig inkomsten gerealiseerd. Laat je daarom goed begeleiden. Als je dat doet, gaat deze aanpak je heel veel opleveren aan omzet en gemak!

 

Deze aanpak is onderdeel van de vijfde successleutel voor succesvol ondernemen die ik in mijn event op 16 mei zal behandelen.

 

 

Wil je hier meer van weten?

 

Stuur mij dan even een mail want sinds vandaag is mijn nieuwe gratis Ebook gereed:

‘Vanuit een ijzersterk authentiek merk naar een succesvol bedrijf, met de allerleukste klanten en een mooie omzet’.

 

Hierin vertel ik je meer over de zeven sleutels voor een succesvol bedrijf met de allerleukste klanten en een goede omzet. Je kunt mij mailen via saskia@depersonalbrandingcoach.nl

 

Event op 16 mei Succesvol je bedrijf opzetten in 1 dag’.

 

Ook heb ik inmiddels alle informatie over mijn event op donderdag 16 mei met als thema ‘Succesvol je bedrijf opzetten in 1 dag’. Op deze dag ga ik je alles leren over de zeven geheimen voor succesvol ondernemen.

Wie zich al heeft aangemeld, om zich in te schrijven of informatie aan te vragen, ontvangt deze week alle informatie. Ook ontvang je mijn nieuwe Ebook.

Wil jij ook graag van de partij zijn op 16 mei? Voor meer informatie kun je doorklikken naar

https://depersonalbrandingcoach.nl/diensten/event/

Wees er snel bij want de belangstelling is zeer groot!

 

blog delen met uw netwerk?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

WIL JIJ REGELMATIG TIPS EN ARTIKELEN ONTVANGEN OVER PERSONAL BRANDING?

Download het stappenplan

Laat je gegevens achter en ontvang het
Personal Branding Stappenplan.

Voornaam E-mailadres Ik ga akkoord met het privacyreglement.