Saskia Postma

Saskia Postma

Een coach? Dat heb jij toch helemaal niet nodig?

1 maart 2018

Tuurlijk, topsporters hebben een coach. Maar jij doet als adviseur gewoon je ding. En daar ben je goed in. Dus je hebt klanten zat. Toch?

 

Topsporters hebben torenhoge ambities. Die willen de Olympische Spelen winnen. Minstens met een mooie gouden plak naar huis gaan. Logisch dat je dan een coach nodig hebt. Iemand die je helpt om focus te houden. Om net dat extra tandje bij te zetten en jezelf te overtreffen.

 

Natuurlijk ben jij ook best gedreven. En je houdt van je vak. Jou hoeven ze niks meer te vertellen. Jij weet precies waar je klanten op aanslaan. Je website wordt goed bezocht en je telefoon gaat regelmatig. Dus je hebt niets te klagen. Of kan het nog wel wat beter? Kriebelt er ergens toch iets bij je? Zit er in een verborgen hoekje nog een ambitie die je graag eens waar zou maken?

 

 

 

Niets te klagen en toch…

Je hebt werk genoeg, daar ligt het niet aan. En toch knaagt er soms iets.

Ik snap jouw wereld hoor. Ik heb ook een goedlopend adviesbureau. Bijna iedere week rollen er leuke mails in de postbus van klanten die met hun personal branding aan de slag willen gaan. Omdat ze al een tijdje mijn blog lezen. Omdat ze op mijn site belanden of zijn doorverwezen door een tevreden klant. Ik heb op zich niets te klagen.

 

Maar dan begint het toch te kriebelen. Het is de zomer van 2017. Ik ben al sinds 2010 lekker aan de slag als Personal Branding Coach. In die jaren heb ik niet stilgezeten. Twee jaar heb ik een goedlopend trainingsbureau gehad met een compagnon. Daarnaast heb ik een online training ontwikkeld. Bij o.a. Rabo Nederland geef ik trainingen over personal branding. Ook werk ik 1 op 1 met leuke klanten en geniet ik wanneer ze mooie stappen maken. Uiteraard volg ik zelf ieder jaar allerlei vakinhoudelijke opleidingen. Je wilt tenslotte niet stilstaan in je vak.

 

Alles loopt lekker. De accountant is tevreden over de omzet. Maar zelf heb ik het toch het gevoel dat er nog meer inzit. En ik besef dat het niet helpt om nog meer vakopleidingen te volgen om met mijn bedrijf te groeien. Ik wil meer de diepte in als ondernemer. Uitgedaagd worden als mens. Mijn grenzen verleggen.

 

 

Is dit wel het juiste moment?

Uiteraard spelen die stemmetjes eigenlijk al wat langer op de achtergrond. Dat gevoel dat er nog meer mogelijk is. Maar je negeert ze gewoon eerst nog een tijdje. Want ach, je hebt niet persé de ambitie om de absolute top van de markt te bereiken. Misschien herken jij dat ook wel? Een goedlopend bedrijf is goed genoeg. Toch?

 

Je bent hartstikke druk, hebt genoeg leuke klanten. Dus je schuift het nog even lekker voor je uit. Deed ik ook. Want ik weet dat ik aan de bak moet als ik in een coach ga investeren. Dat betekent verbouwen terwijl intussen de winkel gewoon doordraait. Dat komt eigenlijk nooit goed uit.

 

 

Stilstaan is geen optie

Uiteindelijk kun je er niet onderuit. Werk aan de winkel. Want zonder nieuwe uitdagingen sta je stil. En het leven in de comfortzone gaat vervelen. Ik heb een coach benaderd die mij uit kan dagen en mijn wereld kan begrijpen. Want de keuze van een goede coach steekt nauw.

 

WOW! En dan begint alles weer te stromen. Ik word weer op scherp gezet. Krijg feedback die mij doet beseffen welke stappen ik nog te doen heb. Krijg goede tips hoe ik die stappen moet zetten. Daar houd ik van. Zo werk ik zelf ook met mijn klanten.

 

Het is grappige is dat ik nu de processen waar ik mijn klanten doorheen help, zelf ook weer eens doorloop. ’s Avonds laat zit ik mijn ‘huiswerk’ te doen. De inspiratie moet af en toe wat worden aangeduwd. Want het gewone werk gaat ook gewoon door en dan heb je soms best een vol hoofd. En regelmatig wil ik veel te snel. En dat kan niet altijd. Maar er is weer nieuwe inspiratie. Ik weet zeker dat het een topjaar gaat worden.

 

 

Loop jij ook weg voor je ambities?

 

Herken jij bij jezelf dat je tegen je eigen grenzen aanloopt? Je ambities wegduwt omdat je er voor je gevoel nog niet klaar voor bent? Je moet van jezelf eerst nog wat vakopleidingen volgen. Je bent al zo druk. Dus je loopt gewoon door in die tredmolen die vanzelf doordraait. Maar ergens knaagt toch die ambitie om het spel op een hoger level te gaan spelen. Je weet dat je meer kunt dan je nu laat zien. Je bent toe aan nieuwe uitdagingen. Wat houd je tegen? En wanneer word het echt tijd om aan de slag te gaan?

 

Sta eens stil bij de volgende vragen:

 1. Heb je de laatste tijd nog dingen gedaan die je spannend vond in je werk?
 2. Heb je nieuwe diensten ontwikkeld waar je enthousiast over bent?
 3. Heeft dit geleid tot groei in je bedrijf en in je omzet?
 4. Wat zou je dit jaar nog graag willen leren of uitproberen?
 5. Wat wil je eigenlijk liever niet meer doen?
 6. Heb je een tevreden gevoel aan het einde van de week?
 7. Heb je op maandag echt zin in de nieuwe week?
 8. Ben je tevreden over de balans in je leven tussen werk en privé?
 9. Welke dromen zou je nog waar willen maken?
 10. Heb je plannen op de plank liggen die je uit het stof wilt halen?
 11. Lukt het je om de acties te ondernemen om je droom waar te maken?
 12. Heb je een goed plan om je bedrijf te laten groeien?

 

Nu is het jaar nog pril. Je hebt nog volop de tijd om er een geweldig jaar van te maken. Voorkom dat je straks baalt dat je niet de stappen hebt gezet die daarvoor nodig zijn. Wil je eens van gedachten wisselen over jouw ambities? Weet dan wel dat ik je graag uitdaag om je grenzen te verleggen. Maar ik help je ook om hier een goed persoonlijk marketingplan voor te maken.

Wil je eens sparren of weet je niet goed hoe te beginnen? Neem dan gerust contact met mij op.

Mail naar saskia@depersonalbrandingcoach.nl of bel mij op 06 30 623 555.

www.depersonalbrandingcoach.nl

blog delen met uw netwerk?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

WIL JIJ REGELMATIG TIPS EN ARTIKELEN ONTVANGEN OVER PERSONAL BRANDING?

Download het stappenplan

Laat je gegevens achter en ontvang het
Personal Branding Stappenplan.

Voornaam E-mailadres Ik ga akkoord met het privacyreglement.