Saskia Postma

Saskia Postma

Hoe maak jij van 2017 een jaar vol hoogtepunten?

19 januari 2017


Herken je dat gevoel? Als zich een nieuw jaar aandient, maak je als ondernemer volop nieuwe plannen. Je gaat er helemaal voor en hebt veel ideeën over wat je dit jaar in de markt wilt zetten met je bedrijf.

 

Heb jij ook al een paar mooie plannen gemaakt? Zo weet je alvast zeker dat het weer een boeiend jaar gaat worden. Zelf barst ik van de inspiratie en heb ik er heel veel zin in. Er staan al weer mooie projecten op stapel bij leuke nieuwe klanten.

 

En jij? Wat zijn jouw ambities voor dit jaar? Ga je dit jaar een mooie groei neerzetten met je bedrijf? Wat wil je in de wereld zetten en waar gaan jouw ogen van glimmen? Ga daarmee aan de slag en je hebt een mooie basis om je bedrijf succesvol te maken.

 

 

Het belang van een sterke merkpersoonlijkheid

 

De Amerikaanse gelukspsycholoog Martin Seligman heeft een onderzoek gedaan waaruit bleek dat iedereen zichzelf gelukkiger kan maken door zijn sterke kanten te benutten en te ontwikkelen. Mensen die gericht hun sterke punten inzetten en verbeteren scoren in zijn onderzoek aanzienlijk hoger op de ‘gelukschaal’ en aantoonbaar lager op depressie.

 

“Als je jezelf als een sterk merk neerzet en dus volledig doet wat bij je past, handel je vanuit een vanzelfsprekendheid en moeiteloosheid waarin de dingen haast vanzelf gaan. Zowel zakelijk, sociaal als binnen een relatie voel je je prettiger op het moment dat je werk doet dat je gevoel van eigenwaarde versterkt.” Bron: Het merk IK’ van Huub en Zwieten en Mark van der Drift

 

Uit onderzoek blijkt dat slechts twintig procent van de Nederlanders bevlogen is op het werk. Juist die bevlogen mensen hebben een bepaalde drive en gaan ‘the extra mile’. Die bevlogenheid maakt hen succesvol. Dat geldt uiteraard nog meer voor jou als ondernemer. Ik gun iedereen flow, bevlogenheid en een mooie ontwikkeling als mens in je leven en je werk. En dat kun je bereiken door je talenten te volgen en jezelf als mens zichtbaar te maken met al jouw kwaliteiten.

 

 

 

Breng in kaart waar je tevreden over bent

 

Plannen en ambities zijn een mooi ding. En brengen je absoluut verder. Het is belangrijk om ook dit jaar weer te gaan voor je ambities. Dat houdt het leven boeiend. Maar vergeet daarbij niet te genieten van wat je al hebt bereikt.

 

Soms ben je zo hard bezig, en buffel je maar door, dat je vergeet stil te staan bij de dingen die je al hebt gerealiseerd. Het is de mens eigen om vooral te kijken naar de dingen die nog niet helemaal gaan zoals je dat zou willen. Daar zet je dan al je aandacht op en intussen ren je maar door. Sta af en toe eens stil en richt je aandacht bewust op de zaken waar je al tevreden over bent.

 

  • Kijk regelmatig naar wat er allemaal al gelukt is, ook de kleine dingen.
  • Focus op het positieve.
  • Wat heeft je veel positieve energie gegeven?
  • En wat heeft veel energie gekost, dan kun je dit voortaan gaan vermijden.
  • In welke type opdrachten kun jij excelleren?

 

Werk je vanuit je passie, dan voelt het niet als werk

 

De kernvraag is: doe je wat je voor je gevoel moet doen? Doe je dat waarvan je intuïtief weet dat het bij je past? Wat je doet valt samen met wie je bent. Het is de uitdaging om fantastisch te worden in dat waar je goed in bent. Werk daarom vooral aan de punten waar je al goed in bent. Maak van die 8 ½ een 9. Als je doet waar je goed in bent, gaan veel zaken vanzelf, omdat je doet waar je plezier in hebt.

 

Personal branding draait om authentiek zijn en de beste versie van jezelf manifesteren. De meeste mensen vallen al snel door de mand als ze een houding aannemen die niet bij ze past. Het gaat bij personal branding niet om window dressing of trucjes. Sterke personal brands zijn absoluut niet gericht op egotripperij.

 

Jouw klanten voelen haarscherp aan of je verhaal klopt en of ze je kunnen vertrouwen. Joyce Meuzelaar zegt in haar boek Marketing is waardenloos – authenticiteit is magnetizing:

 

‘Om oorspronkelijk te zijn moet je weten wat je het beste kunt, waar je passie ligt en wat je kernwaarden zijn. Wanneer je weet wie je bent, waar je voor staat en wat je echt belangrijk vindt, kun je pas echt gaan “magnetizen” op natuurlijke wijze. Je zult dan mensen en bedrijven op natuurlijke wijze aantrekken, simpelweg omdat je eerlijk, jezelf en “echt” bent.’

 

 

‘Waanzinnige’ plannen voor dit jaar?

Marcel van Driel schreef een leuk boek met als titel ‘Waanzinnige plannen’. In zijn boek geeft hij aan dat het gros van de mensen allerlei prachtige dromen hebben maar ze nooit waarmaken.

Ze blijven dromen, want dromen is veilig. De meest genoemde redenen waarom dromen vaak dromen blijven zijn:

 

  • Je denkt dat je het niet kunt.
  • Je denkt dat je er geen tijd voor hebt.
  • Je denkt dat het (te) veel geld gaat kosten.
  • Je bent bang voor de reacties van anderen.
  • Je bent bang dat je zult slagen en dat je veilige wereld zal veranderen. 

Dit jaar je dromen waarmaken?

 

Heb je de nodige dromen maar weet je nog niet goed hoe je ze handen en voeten kunt geven?

Heb je veel talenten en ambities maar weet je niet goed hoe je jouw bedrijf kunt neerzetten of kunt laten groeien naar een nieuw niveau?

 

Veel mensen hebben eigenlijk geen idee waarin zij zich echt onderscheiden omdat ze juist die dingen waarin ze goed zijn eigenlijk maar heel gewoon vinden. Gisteren had ik nog een gesprek met Maarten. Hij barst van de expertise en doet hele bijzondere dingen, maar zelf vindt hij dat allemaal eigenlijk heel gewoon. Tegelijk wil hij zichzelf meer onderscheidend in de markt zetten. Een grappig spanningsveld waar veel mensen last van hebben. Stapsgewijs hebben we zijn persoonlijke merk in kaart gebracht en de zaken die hem bijzonder maken. Alleen daarmee aan de slag gaan, geeft al veel energie en inspiratie. Kun jij ook wel wat inspiratie gebruiken in het helder maken van jouw merk?

Wil je weten hoe jij jouw ideale klant kunt aantrekken en je bedrijf kunt laten groeien?

Begin dit jaar met een vliegende start. In mijn gratis webinar op 23 of 25 januari leer ik je alles wat je moet weten om van 2017 jouw beste jaar ooit te maken.

Schrijf je snel in via de knop hieronder.

 

 

 

blog delen met uw netwerk?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

WIL JIJ REGELMATIG TIPS EN ARTIKELEN ONTVANGEN OVER PERSONAL BRANDING?

Download het stappenplan

Laat je gegevens achter en ontvang het
Personal Branding Stappenplan.

Voornaam E-mailadres Ik ga akkoord met het privacyreglement.