Soms kan het leven je onverwacht behoorlijk in je gezicht meppen. Daar kan bijna iedereen over meepraten. Inmiddels ben ik de vijftig gepasseerd. Dus ook ik heb zo’n rijtje met minder prettige gebeurtenissen in het leven om op terug te kijken. Waar ik je overigens niet mee lastig zal vallen. Want ik ben niet iemand die ervan houd zaken te herkauwen en ben zeer gelukkig met het leven dat ik leid. Ik vind het altijd heel interessant om te zien hoe mensen omgaan met tegenslag.

 

Vandaag zat ik met Anton aan tafel en keken we samen terug op het turbulente jaar dat hij achter de rug had. Ruim een jaar geleden verloor hij zijn baan, iets wat hij absoluut niet aan had zien komen. De eerste maanden na zijn ontslag liep hij rond met een grote woede die aan alle kanten van hem afstraalde. Vervolgens ging hij verbeten op jacht naar een nieuwe baan. Een frustrerende situatie omdat hij ondanks al zijn kwaliteiten vaak tweede werd in diverse procedures. Uiteindelijk was hij er wel klaar mee. Hij maakt een zeer bewuste keuze om voor zichzelf te beginnen. Hij wil niet meer een speelbal zijn van werkgevers. Voor mij zit een zeer ontspannen persoon die weer zin heeft in de toekomst.

 

Hoe ga jij er mee om als je in een situatie beland waarin je je allesbehalve succesvol voelt? Wat kan je doen als de zaken tegen zitten?

 


 

Als je even niet zo succesvol bent

 

Succes is een belangrijke morele maatstaf voor onze identiteit. De maatschappij is nog steeds grotendeels gebaseerd op succes. En dan krijg je te maken met plotseling ontslag of demotie. Of raak je als ondernemer in de problemen omdat klanten wegvallen. Of er zijn andere persoonlijke omstandigheden die een gat slaan in je toekomstverwachtingen. Hoe ga je daarmee om?

 

Yolanda Buchel en Sandra van der Maarel schreven een interessant boek over veerkracht in een veranderende wereld. Het boek is gericht op de generatie veertigers en vijftigers die geconfronteerd worden met een arbeidsmarkt waar ze je als 45-jarige als (te) oud wordt bestempeld terwijl we tegelijkertijd een perspectief krijgen voorgeschoteld van langer doorwerken en onzekere pensioengelden. In de kern gaat het boek over het ontwikkelen van veerkracht in een wereld waarin we moeten leren leven met veel onzekerheden.

 


 

 

 

Drie pijlers rondom veerkracht

 

Uit onderzoek blijkt dat er drie pijlers zijn, waardoor mensen veerkrachtig om kunnen gaan met veranderingen:

1)        Het onder ogen zien van de realiteit.

2)        Een onwrikbaar geloof dat het leven zinvol is.

3)        Het vermogen tot improviseren.

 

 

 

Realiteit onder ogen zien

 

Om te beginnen zal je de realiteit onder ogen moeten zien zoals die is. Je had de situatie ongetwijfeld graag anders gezien maar het heeft geen zin om je hoofd in het zand te steken. De situatie erkennen is een eerste stap naar verandering. En daar kun je beter maar op tijd mee beginnen. Zo hoor ik verhalen van zelfstandige professionals die al meerdere jaren nog slechts twintig procent van hun omzet halen.

 

Laatst sprak ik iemand die mij vertelde hoe zij een jaar lang keihard had gewerkt om haar bedrijf op te zetten. Ze had daarnaast veel geld geïnvesteerd in een coach die haar wel eens even zou leren hoe je moet verkopen. Helaas kwam haar bedrijf het niet van de grond. Geen klanten, geen omzet. Het spaarpotje is inmiddels tot op de bodem geslonken.

 

Hoe lang blijf je dan de situatie aanzien? Hoe lang ga je door met het herhalen van acties die niet succesvol zijn gebleken? Dat vraagt om de bereidheid om te veranderen, om een nieuwe aanpak. Einstein zei al:

 

“Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.”

 


Een onwrikbaar geloof dat het leven zinvol is

 

Een tweede pijler van veerkracht is geloven dat alles wat in je leven gebeurt op de een of andere manier betekenis heeft. Veerkrachtige mensen zijn steeds op zoek naar de zin van zaken en weten die de integreren in hun zelfbeeld en waardering.

 

En dat is niet altijd makkelijk. Toen ik jaren geleden ging scheiden, mijn mooie huis vaarwel kon zeggen en opnieuw moest starten, voelde dat op dat moment uiteraard niet als een bijzonder vreugdevolle situatie. Achteraf ben ik er als mens enorm door gegroeid en weet ik nu dat het met mijn veerkracht wel goed zit. Als je jong bent getrouwd, raak je min of meer met elkaar vergroeid. Je wordt vervolgens gedwongen jezelf min of meer opnieuw uit te vinden in een nieuwe context.

 

Wanneer je op een t-splitsing in je leven staat, kun je doorgaan zoals je altijd hebt gedaan, maar dan loop je vaak vast. Je hebt ook de keuze om het nieuwe levenssituatie te omarmen (of in ieder geval te accepteren). Dan wordt het de start van een nieuwe periode die je veel zou kunnen brengen.

 


Het vermogen tot improviseren

 

Kunnen improviseren is de derde pijler van veerkracht. Het betekent dat je durft te experimenteren en uitproberen zonder jezelf steeds af te rekenen op het resultaat. Je realiseert je dat de kracht zit in het proces zelf in plaats van in de uitkomst. Omgezet naar carrière termen: blijf niet naar dezelfde banen kijken als ze er niet meer zijn. Wees bereid om je zoektocht of je aanpak aan te passen. Blijf niet hangen in wat er niet is maar ga aan de slag met wat er wel is. Kijk naar de mogelijkheden in plaats van je vast te zetten in onmogelijkheden.

 

Dit betekent dat je jezelf toestaat om nieuwe dingen te leren, te experimenteren en soms een risico durft te lopen omdat je nieuwe dingen doet. En uiteindelijk ontvouwt zich altijd een nieuw pad is mijn ervaring.

 

Ik geloof er vast in dat als zich een deur sluit er ook weer ergens een deur opengaat. Toen ik jaren geleden mijn baan had opgezegd om mij aan te sluiten bij een franchiseformule kostte dat mij veel geld. En het leverde geen stuiver op. Dus ik ben als interim manager aan de slag gegaan, want er moest wel brood op de plank komen. En dat verdiende echt heel leuk. Maar het leverde mij te weinig voldoening op. Omdat ik behoefte had om meer zelf mijn stempel te drukken op de diensten die ik aanbood.

 

Uiteindelijk ben ik mijn bedrijf in eerste instantie gestart vanuit wat ze tegenwoordig zo mooi ‘hybride ondernemerschap’ noemen. Wat er op neerkomt dat je nog een part time baan hebt naast je eigen bedrijf. En uiteindelijk was er geen houden meer aan: mijn bedrijf was dermate gegroeid, dat ik de overstap naar fulltime ondernemerschap heb gemaakt. En sinds 2010 help ik adviseurs en interim managers met het ontwikkelen van hun eigen brand en het opbouwen van een succesvol bedrijf. Alles bij elkaar was het een leerzame ervaring waardoor ik mensen kan helpen in alle fasen van het ondernemerschap.


 

 

Verzamel mensen om je heen die je verder kunnen helpen

 

Onzekerheden zijn een blijvend onderdeel van het leven in de huidige tijd. Het helpt dan om mensen in je omgeving te verzamelen die je helpen om de juiste stappen te nemen. Mensen die je ondersteunen en adviseren en zonder oordeel met je mee willen lopen en soms net dat extra zetje kunnen geven. Dat geeft je vertrouwen om door te gaan.

 

Je hebt mensen om je heen nodig waar je je verhaal bij kwijt kunt. Die je net even dat zetje kunnen geven om nieuwe dingen te durven doen die buiten je comfortzone liggen. Mensen die het beste met je voor hebben. Die je kunnen adviseren en een spiegel voor kunnen houden op de juiste momenten. Die je kunnen bemoedigen als het even tegenzit. En die het met je willen vieren als het goed gaat. Want ook die momenten komen zeker weer terug.

 

Zoals bij Anton die weer helemaal lekker in zijn vel zit. Die blij is met zijn leven zoals het nu is, ook al is nog niet alles zeker. Maar hij heeft veel geleerd over de zaken die echt belangrijk zijn in het leven. En dat is niet die grote lease auto. En met het ondernemerschap help ik hem graag. Want die vrijheid en voldoening die je eigen bedrijf je kan geven, dat gun ik iedereen.